Naslovnica / Črna kronika / Jutranji požar vozila na Duplici

Jutranji požar vozila na Duplici

Okoli 6. ure zjutraj je skrajnem koncu Ljubljanske ulice na Duplici, v neposredni bližini železniškega prehoda na Korenovi ulici, zagorelo osebno vozilo znamke Renault Laguna, ki ga je, kljub požrtvovalnemu trudu bližnjih sosedov, dveh voznikov in policistov, ki so priskočili na pomoč z gasilniki, uspelo pogasiti šele gasilcem.

Do požara na vozilu je prišlo med vožnjo, kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, pa po do zdaj zbranih obvestilih policistov kaže, da je vozilo zagorelo zaradi tehnične napake.

Na pomoč vozniku gorečega vozila so nemudoma in nadvse požrtvovalno priskočili bližnji sosedje ter (zgolj?) dva voznika in policisti, ki so goreče vozilo poskušali pogasiti z gasilniki, pri čemer so jih izpraznili kar kakih deset, vendar je bil ogenj, žal, že tako močno razplamten, da je vozilo dokončno uspelo pogasiti šele gasilcem PGD Kamnik in PGD Šmarca, ki so prihiteli na prizorišče požara.

Jutranji požar vozila na Duplici je znova pokazal, da je še kako pomembno imeti v avtu tudi manjši gasilnik, s katerem je moč v večini primerov avtomobilski požar, vsaj v začetni fazi, največkrat uspešno pogasiti oz. vsaj zatreti in zmanjšati do prihoda gasilcev, strošek nabave tovrstnega avtomobilskega gasilnika, kakih 15-20 evrov, pa je v primerjavi s pogorelim avtomobilom povsem zanemarljiv.

 

Nekoliko bolj žalosten »nauk« današnjega požara na Duplici, pa se kaže v »solidarnosti« voznikov osebnih vozil in tovornjakov, razen dveh svetlih izjem, ki sta ustavila in z gasilniki priskočila na pomoč, medtem ko so ostali, namesto da bi priskočili na pomoč, povečini zgolj nekoliko upočasnili vožnjo, da so lahko vse skupaj dobro ogledali in mimogrede morda naredili še kakega »selfija«.

Ognjeni zublji so osebno vozilo domala povsem uničili, k sreči pa pri vsem skupaj ni bil nihče poškodovan.