Naslovnica / NOVICE / Kako bo v času stavke potekalo delo na Občini Kamnik

Kako bo v času stavke potekalo delo na Občini Kamnik

V sredo, 24. 1. 2018, je napovedana splošna stavka delavcev v javnem sektorju, ki jo utegnejo v največji meri občutiti predvsem občani, ki bi se v sredo morda podali po različnih opravkih na občinske in državne urade.

V želji, da naše bralce seznanimo morebitnih težavah, ki bi jih lahko imeli zaradi stavke, smo Občino Kamnik zaprosili za informacijo, če bodo stavkali tudi zaposleni na Občini Kamnik.

Občina Kamnik nam je posredovala odgovor, ki ga je pripravila Ivanka Ogrinec, predsednica sindikata zaposlenih na Občini Kamnik:

“Ker gre za splošno stavko delavcev v javnem sektorju, lahko stavkajo tudi delavci Občine Kamnik. Odločitev posameznega delavca za stavko ni vezana na članstvo v sindikatu. Delo na občini Kamnik bo v sredo, 24. 1. 2018, potekalo v skladu s pravili, ki jih Zakon o stavki določa za izvedbo stavke.

Občanom bo v času stavke zagotovljeno, da bodo na Občini Kamnik lahko deležni vseh storitev, kot so jih deležni tudi v času, ko ni stavke.”

Kot gre razbrati iz posredovanega odgovora, naj bi občani, ki se bodo podali po opravkih na Občino Kamnik, stavke ne občutili, saj bodo kljub stavki deležni vseh običajnih storitev.