Naslovnica / NOVICE / Kako bodo v času stavke delali kamniški vrtci?

Kako bodo v času stavke delali kamniški vrtci?

Po zagotovilih vodstva in sindikata, otroci staršev, ki obiskujejo različne enote Vrtca Antona Medveda Kamnik, ne bodo občutili stavke zaposlenih v javnem sektorju.

Napovedana splošna stavka zaposlenih v javnem sektorju, bi lahko precejšnje težave povzročila predvsem staršem, katerih otroci obiskujejo vrtce, saj bi jim najbrž težko našli drugo ustrezno varstvo.

Zato smo vodstvo Vrtca Antona Medveda Kamnik zaprosili za informacijo, na kakšen način bodo v času stavke poskrbeli za varstvo kamniških otrok, ki obiskujejo njihove enote vrtca.

Pojasnilo in informacijo, iz katere lahko razberemo, da se kamniškim staršem napovedane stavke ni potrebno preveč bati, sta nam posredovali mag. Liana Cerar, ravnateljica vrtca in Vesna Jeglič Mandeljc, predsednica sindikata vrtca, ki sta v odgovoru zapisali:

“Zaposleni Vrtca Antona Medveda Kamnik podpiramo stavkovne zahteve, vendar smo se zaradi ranljivosti predšolske populacije odločili, da bodo vse enote Vrtca Antona Medveda Kamnik na ta dan odprte in bo delo v oddelkih potekalo nemoteno. Delavce, ki se bodo udeležili protestnega shoda bomo ustrezno nadomestili.”

X