Naslovnica / NOVICE / Kam s starimi kovinami? H Krizantu!

Kam s starimi kovinami? H Krizantu!

Ko boste naslednjič pospravljali vašo klet ali garažo, še enkrat premislite, ali je res vse za v staro šaro. Odkup starega železa je namreč izvrsten način, da z nečim, česar ne potrebujete več, karseda lepo zaslužite. Podjetje Krizant d.o.o. je eden vodilnih ponudnikov te vedno bolj priljubljene storitve, za vaše odpadne kovine pa so vam pripravljeni ponuditi kar najbolj pošteno ceno. Verjeli ali ne, končna cena na kilogram odpadnega železa ali bakra se namreč med ponudniki razlikuje – predvsem na račun različnih trikov, ki se jih odkupovalci poslužujejo pri svojem delu. Zato ločite zrnje od plev in izberite le najboljše. In to Krizant d.o.o. zagotovo je!

Po stare kovine kar do vaših vrat

Ste že večkrat razmišljali, da bi prodali kaj starega železja, ki se vam je nabralo čez leta, pa ste zaradi najrazličnejših ovir idejo opustili? Tokrat vam predstavljamo ponudnika, ki vse stori namesto vas, vi ga morate le poklicati. S pomočjo strokovnjakov pri podjetju Krizant d.o.o. odkup odpadnih kovin še nikoli ni bil tako preprost. Po vaše odpadne bakrene in ostale kovinske izdelke bodo namreč prišli kar sami, kar je odlična novica tudi za vse starejše, ki bi sami takšno delo zelo težko opravili.

Po tehtanju na za to prilagojenih in umerjenih tehtnicah in določanju kakovosti materiala boste prejeli tudi pošteno in zavidanja vredno plačilo – brez posrednikov in dodatnih skritih stroškov. Manjše količine odpadnih kovin pa lahko vedno tudi sami pripeljete na naslov Slamnikarska cesta 1B v Domžalah. Njihovi prijazni zaposleni vam bodo vedno pripravljeni odgovoriti na vsa vprašanja in vam pravilno svetovali.

Prednosti, ki navdušijo

Poleg hitre intervencije in odvoza kovin izpred vašega praga se lahko pri podjetju Krizant d.o.o. pohvalijo s številnimi prednostmi, ki več kot le upravičujejo njihov vrhunski sloves. Ena njihovih glavnih značilnosti, ki stranke prepriča, je zagotovo odkup v gotovini. In to kar na licu mesta oziroma po dogovoru na vaš TRR. S prodajo bakra, kablov, medenine ter ostalih barvnih kovin boste sedaj nabrali kar lep dodatni izkupiček.

Na trgu lahko naletite na najrazličnejše ponudnike, katerih glavni namen je, da z vašim materialom kar največ zaslužijo. Vam pa ponudijo mizerno plačilo. Slednje se vam pri Krizantu ne more zgoditi, saj se ponašajo z vsemi potrebnimi dovoljenji za opravljanje storitev odkupa kovin. Tako ste lahko prepričani, da poslujete z vrhunsko usposobljenim podjetjem, ki mu ni vseeno za odnos s strankami. In ker pri svojem delu stavijo na zaupanja vredno sodelovanje, ki se lahko razvije v dolgoletno sodelovanje, so vam za vaše stare kovinske izdelke pripravljeni ponuditi zares najboljše cene.

Baker – kovina prihodnosti

Čeprav pri Krizantu opravljajo odkupe najrazličnejših odpadnih kovin – medenina, aluminij, inox/rostfrei, železo in jeklo, pa med vsemi zagotovo prednjači baker. Gre namreč za eno najbolj cenjenih in vrednih kovin, katere vrednost na trgu vztrajno raste. Ker gre za izredno vsestransko uporaben element, ga s pridom uporabljajo v gradbeništvu, strojništvu in elektrotehniki. Priljubljen pa je predvsem na račun lastnosti, kot so odlična prevodnost, nerjavnost in visoka stopnja odpornosti na razvoj bakterij.

Ker je zelo široko zastopan, od vezij, električnih napeljav in drugih inštalacij ter medicinske opreme, ga zagotovo lahko najdete tudi pri vas doma. Verjetno v kar lepi količini, ki se bo poznala tudi pri končnem izplačilu. A bodite pozorni, saj vsi ponudniki niso enako zanesljivi. Končna cena bakra je odvisna od več dejavnikov, zaradi česar od ponudnika do ponudnika variira. Poleg količine same kovine in dogovorjene cene za kilogram na svetovnem trgu na končen znesek vplivajo tudi dejavniki, kot na primer ohranjenost materiala, njegova vrsta in čistost.

Velikokrat se zgodi, da ponudniki niti ne poznajo jasnih pravil ovrednotenja kovin. Najdejo pa se celo taki, ki svoje stranke goljufajo. Z izbiro zanesljivega ponudnika se boste izognili vsem morebitnim nevšečnostim, za svoj odpadni material pa prejeli zares visoko plačilo. Zavedati se je namreč treba, da baker postaja vedno bolj cenjena kovina, zaradi česar raste tudi njegova cena. Tako lahko z gotovostjo zatrdimo, da je baker resnično kovina prihodnosti.

Za čistejši svet

Baker in njegovi kovinski sorodniki se v naravi zelo počasi razkrajajo, med različnimi kemičnimi reakcijami, do katerih ob tem prihaja, pa nastajajo snovi, ki negativno vplivajo na ekosistem. Ker ljudje postajamo vedno bolj odgovorni, je v porastu tudi odkup odpadnih kovin. Poleg finančne pridobitve boste z odkupom bakra bistveno vplivali na izboljšanje stanja v naravi.

Kaj pa se sploh zgodi z bakrom in ostalimi kovinami po odkupu? Odgovor je kratek in jasen – reciklaža. Z njeno pomočjo kovine ponovno naredimo uporabne. Odkupljene izdelke se predpripravi, stali, nastali kovinski material pa lahko ponovno uporabimo in iz njega kaj novega izdelamo. Tako kovine, ki bi se sicer v naravi razkrajale več deset let, krožijo in posledično ščitijo okolje. Reciklaža tako spodbuja trajnost, ki hkrati zagotavlja večjo produktivnost, manjše stroške in predvsem velik doprinos našemu okolju. Dobiček, ki ga pri tem stranka ustvari, tako ne predstavlja glavne prednosti odkupa kovin, ampak tisto piko na i, ki jo dobite kot zahvalo za odgovorno ravnanje z okoljem.

Krizant d.o.o.