Naslovnica / NOVICE / Kamfest 2017 bo!
Foto: Matic Maček

Kamfest 2017 bo!

Zaradi številnih del, ki bodo prek celega poletja potekala v središču Kamnika, se pojavljajo vse številnejša ugibanja, ali letošnji Kamfest sploh bo. Bo!

Občina Kamnik je namreč že prejšnji mesec objavila javni razpis za sofinanciranje mestnega poletnega festivala (rok za prijavo se je iztekel danes ob 10. uri), kot pa nam je povedal Goran Završnik, poglavar Kulturnega društva Priden možic, ki je vsa ta leta Kamfest tudi organiziralo, pa bodo kamniški pridni možici in ženice, v primeru, da bodo uspešno kandidirali na razpisu, Kamfest organizirali tudi letos.

Se pa obeta nekaj sprememb. Zaradi že omenjene obnove mestnega središča, nenazadnje pa tudi sanacije obzidja na Malem gradu, bo prišlo do nekaterih sprememb prizorišč.

Glavnina dogajanja, Glavni in Otroški oder, se bo namreč odvijala v Kršmančevem parku, ki je v bistvu kot nalašč za tovrstne prireditve, saj je v njem mnogo več prostora kot na Malem gradu, novo bo prizorišče pri Hiši kreative na Žebljarski ulici, kot prireditveni prostor Kamfesta, pa bo ponovno zaživel tudi dvorec Katzenberg, kjer se je nedavno odprl Kulturni vrt Katzenberg, prizorišče pa bo predvsem prostor za večerne gledališke predstave.

Ker pa vas najbrž zanima tudi datum letošnjega Kamfesta: Kamniški poletni festival se bo (predvidoma) odvijal od 11. do 19. avgusta.

O programu in drugih zanimivih pritiklinah, ki nas bodo razveseljevale v času kamniškega poletnega festivala Kamfest, pa bomo poročali, ko bo znanih več podrobnosti.

Vsekakor pa Kamfest bo. Se že veselimo in komaj čakamo, kajne?