Naslovnica / NOVICE / Kamfest se je zaključil s črnim humorjem

Kamfest se je zaključil s črnim humorjem

Vsega lepega je enkrat konec in sinoči se je, z zvrhano mero smeha ob črnem humorju, iztekel tudi Kamfest 2018.

Zadnji dan festivala, ki je letos potekal že 15. leto zapored, so se plesalke in plesalci plesnega kluba Šinšin na otroškem odru v plesni predstavi spraševali Kaj gre dekletom po glavi?, kar je bržkone že vse od časov, ko je bil Adam ob rebro, eno izmed najstarejših in najbolj zagonetnih vprašanj tega sveta.

Mobilni kamfestovski oder se je tokrat preselil na Duplico, v Katzenbergu se je (po dolgem času) znova odvil pesniški mnogoboj Pest besed, na osrednjem prizorišču v Keršmančevem parku, pa so prav lušten poslovilni žur pripravili člani igrive rock zasedbe Koala Voice.

Po nekaj začetne zadrege in številnih opozorilih, da večer morda res ni najbolj primeren za otroke in moralistične občutljivce, pa so solze sreče in veselja ob koncu letošnjega festivala Kamfest, skupaj s pivom, točili domala presenetljivo številni obiskovalci večera črnega humorja, ki se je odvil na nabito polnem vrtu mestnega originala oz. posebneža Korobača.

Izjemen obisk črnohumornega večera, ki je postregel s kopico ušesa in moralo praskajočimi črnimi šalami kaže, da smo Kamničani vajeni in željni vsega hudega ter se znamo ob tem tudi nadvse zabavati. Svoj pretanjen smisel za črni humor znamo Kamničani radodarno in obilno deliti tudi z drugimi, kar se navsezadnje kaže že v tem, da smo prestolnico naše države obilno založili z našimi najboljšimi črnohumoristi; nadškofom, poslanci, raznimi predsedniki…

Skratka, Kamfest 2018 se je zaključil, naj živi Kamfest 2019!

 

Fotoutrinki devetega, zadnjega dne festivala Kamfest 2018

Foto: Kamnik.info

 

Foto: Aleš Romaniuk