Naslovnica / ŠPORT / Kamničana Jaka Hace in Žan Rozoničnik sta blestela na Atletskem pokalu Slovenije v mnogoboju

Kamničana Jaka Hace in Žan Rozoničnik sta blestela na Atletskem pokalu Slovenije v mnogoboju

Jaka Hace je postal državni prvak v deseteroboju pri mlajših mladincih, Žan Rozoničnik pa državni podprvak v kategoriji U16 v osmeroboju.

3. in 4. oktobra 2020 je v Novi Gorici potekal Atletski pokal Slovenije v mnogobojih, na katerem so se v različnih disciplinah in vseh starostnih kategorijah pomerili atleti iz cele Slovenije.

Tekmovanje je potekalo ob izjemno neugodnih vremenskih pogojih, saj je atlete oba dneva pral dež, zaradi nalivov pa so morali tekmovanje tudi večkrat prekiniti. Kljub vsemu sta mlada kamniška atleta Žan Rozoničnik in Jaka Hace pokazala svojo izjemno športno pripravljenost ter borbenost in se zavihtela v sam vrh državnega tekmovanja.

Jaka Hace je v desetoboju, s 5702 točkami, postal novi državni prvak med mlajšimi mladinci, Žan Rozoničnik pa v kategoriji U16, v osmeroboju ter s 4347 točkami postal državni podprvak.

Državni podprvak v mnogoboju Žan Rozoničnik (levo) in državni prvak Jaka Hace (desno) s športno trenerko Alenko Zavadlav (v sredini)

Oba fanta sta že tekom celega leta na različnih državnih tekmovanjih in mitingih dosegla najboljše državne rezultate in pobirala medalje v posamičnih kategorijah, kar sta sedaj zaokrožila s celotnim naborom atletskih disciplin.

Obema iskreno čestitamo!