Naslovnica / NOVICE / Kamničani podpirajo (in financirajo) županovo predsedniško kandidaturo

Kamničani podpirajo (in financirajo) županovo predsedniško kandidaturo

Včeraj je kamniški župan Marjan Šarec, na stojnici pred občinsko stavbo, začel zbirati podpise podpore za vložitev predsedniške kandidature.

Na stojnici pred občinsko stavbo, do katere se je potrebno prebiti skozi mestni labirint, na kateri prostovoljci našemu županu pomagajo zbirati podpise za vložitev kandidature,  je zaznati kar precejšen vrvež, zato se Marjanu Šarcu najbrž ni bati, da zadostnega števila podpisov podpore ne bi zbral že samo v Kamniku. Kot predsedniški kandidat svoje stranke Lista Marjana Šarca jih mora zbrati 3000.

Pravzaprav bi lahko rekli, da gre za najlažjo kampanjo zbiranja podpisov v kamniški zgodovini, saj svoje glasove podpore k županovi predsedniški kandidaturi prispevajo vsi Kamničani in Kamničanke. Domala brez izjeme, tako tisti, ki našega župana podpirajo, še raje pa tisti tisti, ki jim župan Marjan Šarec morda ni ravno najbolj pri srcu, zaradi česar mu, v želji, da se ga čim prej znebijo, želijo in privoščijo zmago že v prvem krogu predsedniških volitev.

Kamničani in Kamničanke pa predsedniške kampanje župana Marjana Šarca ne podpirajo zgolj s svojimi podpisi, ampak jo bodo v veliki meri tudi financirali. Marsikdo in marsikje, še posebej v nekaterih političnih medijih se namreč sprašujejo, kako bo Marjan Šarec svojo kampanjo financiral, pri čemer pozabljajo, da je stranka Lista Marjana Šarca, kot največja občinska stranka, od leta 2014 do danes, iz naslova financiranja delovanja političnih strank v Občini Kamnik, iz kamniškega občinskega proračuna prejela 110.934,05 EUR*.

*Vir podatka: Erar – https://erar.si/placnik/75426/prejemnik/33101515/#transakcije