Naslovnica / NOVICE / Kamničanka za predsednico države
Foto: BoBo

Kamničanka za predsednico države

Nataša Pirc Musar je najavila svojo kandidaturo za predsednico države ter dejala, da kot predsednica zagotovo ne bo tiho, saj so človekove pravice nekaj, v kar verjame. Za kandidaturo mora zbrati 5000 podpisov podpore, najbrž pa bo lahko dobršen del potrebnih podpisov z lahkoto zbrala že kar v domačem Kamniku.

Vse kaže, da bomo Kamničani počasi res povsem prevzeli vodenje države v svoje roke, Kamnik pa utegne (znova) postati glavno mesto dežele Kranjske. Imamo nadškofa, imeli smo predsednika vlade, položaj obrambnega ministra je že skorajda »dedno« kamniški, obeta pa se nam, da utegnemo že jeseni dobiti tudi prvo »kamniško« predsednico države.

Danes je namreč svojo predsedniško kandidaturo napovedala Kamničanka Nataša Pirc Musar, ki jo številni Kamničani ne le poznajo, ampak jo imajo, predvsem zaradi njene odločne ter pokončne drže pri zagovarjanju takšnih in drugačnih, predvsem človekovih pravic, precej v čislih. Tisti, ki Natašo poznajo še iz njenih mladostniških dni, pa znajo povedati, da je taka pravzaprav že od nekdaj.

Zato ji zbiranje podpisov podpore, za kandidaturo jih mora zbrati 5000, zagotovo ne bo delalo večjih težav, saj jih utegne zbrati že zgolj v domačem Kamniku, glede na to, da jo pri njeni kandidaturi podpirajo številni znani in ugledni Slovenci, pa bo najverjetneje podpise zbrala za šalo.

Najbrž tudi zaradi tega, ker ni bila nikoli članica kake politične stranke, kar je zagotovo precejšnja oz. dobrodošla prednost, še bolj pa zato, ker pravi, da v primeru, če bo izvoljena, ne bo tiho. Glede na njeno »trmasto kamniško« poreklo ji brez oklevanja verjamemo, saj se, domala brez dlake na jeziku, vendar vseeno pa preudarno ter ob pravih trenutkih, ko marsikateri »jagenjček obmolkne«, oglasi že sedaj. Kot pravi sama, predvsem zaradi tega, ker so človekove pravice nekaj, v kar verjame.

Glede na to, da je Nataša vse stvari s katerimi se je ukvarjala do sedaj, le-teh pa ni malo, opravljala predano in z vso zagnanostjo, predvsem pa tudi dobro, smo lahko brez večjih skrbi prepričani, da bo znala biti, če bo seveda izvoljena, tudi dobra predsednica države.

Zato se prihajajočih se predsedniških volitev že v naprej veselimo, saj bodo, gledano iz kamniške perspektive, znova nadvse zanimive, kajti Kamničani imamo v ognju zelo močno in vroče železo, obenem pa ima Nataša Pirc Musar bržkone povsem realne možnosti tudi za morebitno zmago na volitvah.