Naslovnica / NOVICE / Kamnik je poln nevarnih narkomanskih igel
Simbolična fotografija

Kamnik je poln nevarnih narkomanskih igel

V soboto je občan, ki se je vračal z Žal, na svoje veliko začudenje, na območju parka Evropa, odkril pravo skladišče odvrženih igel, zaradi česar se je odločil, da Občino Kamnik, župana in kamniške policiste pozove k takojšnjemu ukrepanju.

Občan je v svojem pozivu zapisal: »V soboto sem ob peš poti iz pokopališča Žale do Streliške ulice in na poti opazil več uporabljenih igel, ki jih uporabljajo narkomani. Ob skrbnem ogledu sem v skalni votlini opazil pravo skladišče igel, ki so ga razbrskale ptice, ki so si hotele urediti gnezdo.

Obvestil sem policijo, ta pa je obvestila dežurnega delavca Komunalnega podjetja Kamnik.Ob poti in iz votline je delavec odstranil več sto igel, vseh skupaj pa jih je bilo za eno veliko vedro.

Ker vem da to ni edino mesto na katerem se zadržujejo in drogirajo narkomani, apeliram na občino in župana, da nemudoma primerno ukrepajo, saj so stvari očitno ušle izpod nadzora.

Igle je deponiral delavec KPK, poskrbite za njihovo ustrezno uničenje da ne pride do kakšne nesreče, najdbo pa naj si ogleda tudi policija in zdravstveni delavci, da bodo videli kako velik problem je narkomanija v Kamniku.

Ker se je sanacija dogajala že v mraku, pozivam, da se opravi ponovni pregled celotnega terena pod Galerijami od Šlakarjeve poti in pokopališča, Občina Kamnik pa naj nemudoma uredi celotno območje pod Galerijami, in sicer tako, da poseka neugledno grmovje, ki narkomanom nudi zavetje, policiji pa svetujem, da večkrat opravi peš pregled terena nad železniško postajo, pokopališča in mrliških vežic ter Kalvarije.«

Prepričani smo, da je opozorilo in poziv občana pristojnim več kot na mestu, saj o problematiki nevarnih zavrženih igel občani in občanke opozarjajo že dlje časa, ne le na območju parka Evropa in železniške postaje, ampak tudi v Keršmančevem parku in na drugih narkomanskih zbirališčih, ki so, iz kdo ve kakšnih razlogov, običajno tam, kjer se podnevi med igro velikokrat zadržujejo tudi otroci.

Bržkone pa je na mestu tudi poziv kamniškim uživalcem trdih drog, da naj s svojim početjem, ne ogrožajo drugih, uporabljenih igel pa ne odmetavajo kjerkoli.