Naslovnica / NOVICE / Kamnik zažarel v soju praznične razsvetljave

Kamnik zažarel v soju praznične razsvetljave

Z nocojšnjim prižigom lučk, ki se ga je udeležila velika množica obiskovalcev, je naznanila uradni začetek kamniškega prednovoletnega rajanja, ki se bo, kot vsako leto, tudi letos končalo z velikim silvestrovanjem na Glavnem trgu.

novoletni kamnik dajzi

Prižig novoletnih luči v mesto je bilo svojevrstno presenečenje, pa ne zaradi tega, ker je mesto zažarelo v soju praznične razsvetljave, ampak predvsem zaradi zares velike zbrane množice, ki se je udeležila dogodka.

prizig luci 2015 10

Za uvodno zabavo pred prižigom lučk so poskrbeli člani Kulturnega društva Priden Možic, ki so nekoliko napak razumeli navodila in so skorajda podrli, ne le podrli, skorajda razstrelili košato novoletno jelko, ki je bila nerazsvetljena videti zgolj kot navadno drevo. No, k sreči se je ob pomoči nepregledne množice otrok vse skupaj hitro razjasnilo, otroci pa so županu Marjanu Šarcu pomagali, da je, s pritiskom na velik rdeč gumb razsvetlil celo mesto.

prizig luci 2015 60

Glede na množico obiskovalcev je bilo kar nekoliko škoda, da se vse skupaj ni nadaljevalo s kako prireditvijo, ampak nič za to, kajti že jutri dopoldne bo na Glavnem trgu zaživela Miklavževa tržnica, ki jo bo obiskal tudi Miklavž, še bolj zanimivo pa bo, vsaj za otroke, zvečer ob 17.30, ko bo na pobočju Malega gradu igrica, otroke pa bo razveselil prihod Miklavža ter morda nekoliko prestrašil tudi prihod parkeljnov.

prizig luci 2015 74