Naslovnica / POUDARJENO / Kamniška lokostrelka Anja Šarec je postavila nov državni rekord

Kamniška lokostrelka Anja Šarec je postavila nov državni rekord

Lepo vreme, nov državni rekord za LK Kamnik in lepi rezultati naših kamniških lokostrelk in lokostrelcev na tekmi za Srednjeevropski pokal, ki je včeraj potekala v Petišovcih pri Lendavi. Tekmovalo je več kot 120 tekmovalcev in tekmovalk iz 7 držav, od tega 9 kamniških fantov in deklet.

Gre za že dolgoletno tekmovanje, ki ga v isti sezoni organizirajo različne države srednje Evrope. Tekmovanja se udeležujejo tekmovalke in tekmovalci kot predstavniki klubov, prav tako pa pridejo najboljši, ki predstavljajo reprezentance. Tudi Slovenska lokostrelska zveza  je  to nedeljo v boje poslala svojo žensko in moško člansko reprezentanco.

Rezultati kamniških tekmovalk in tekmovalcev po končanih dvobojih:

Člani (ukrivljeni lok):

2.mesto:  ŠTRAJHAR GAŠPER
4.mesto:  RAVNIKAR ŽIGA
6.mesto:  ARNEŽ LUKA
7.mesto:  HABJAN DEN

 

Mladinke (ukrivljeni lok):

2.mesto:  SLANA TEJA

Mladinci (ukrivljeni lok):

6.mesto: ROŽIČ MIHA

Kadeti (ukrivljeni lok):

4.mesto:  JERAS TIMEJ

Kadeti (sestavljeni lok):

9.mesto:  ROŽIČ MATIJA

Deklice (ukrivljeni lok):

1.mesto:  ŠAREC ANJA ( 679 krogov, nov drž.rekord)

Dosežen je nov državni rekord!

Naša članica Anja Šarec je na tej tekmi postavila nov državni rekord v starostni kategoriji deklice Starega, ki je imel že 17 let staro brado in ga je leta 2002 postavila nekdanja članica LK Kamnik Darja Verbič, je presegla za kar 13 krogov in dosegla končni rezultat 679 krogov (od 720 možnih), kar je naravnost fantastično. Prav tako je z 343 krogi za 7 krogov presegla do sedaj najboljši rezultat na 40 m. Novemu dvoranskemu državnemu rekordu je zdaj priključila še zunanjega.

Anja Šarec

Čestitamo!

Blanka Štrajhar, LK Kamnik