Naslovnica / Pavliha / Kamniška politična ohcet

Kamniška politična ohcet

Z veliko radostjo v srcu vam sporočamo veselo novico, da se bosta nocoj, na sv. Martina dan, po dolgotrajni snubitvi in burni zaroki, v poročni dvorani Občine Kamnik, slednjič vendarle vzela ter v politični zakonski stan stopila Marjan Šarec (LMŠ) in Matej Tonin (NSi).

Medsebojne simpatije, ki so že pred štirimi leti kazale na skorajšnjo poroko, vendar zaradi ljubosumja drugi snubcev, ki so se nadejali bogate občinske dote, doživele in preživele štiriletno razburkano obdobje zgolj občasnega ljubimkanja, so vendarle uspele zgladiti vsa nesoglasja ter z blagoslovom samega Papeža in opozicije, koruzništvo kronati z zakonsko sprego.

Nevesta NSi se je, kot se vsaki pošteni nevesti staromodnih načel spodobi, v rdečelični zadregi vsaj navidezno branila poroke, ki ji je, zaradi starih zamer, nasprotoval tudi del njene žlahte. Vendar se je tudi ta unesla in je v petek poroki, po vseh predpisanih oznanilih, dala svoj žegen. NSi v zakon ne stopa povsem nedolžna, nenazadnje se je v preteklosti v javnosti prešuštniško pojavljala in pajdašila z drugimi, njenemu zaročencu nenaklonjenimi snubci. S seboj v zakon NSi prinaša skromno doto in štiri lačna svetniška usteca, ki pa ob občinski mizi, oz. koritu, najbrž ne bodo tako glasno jokala kot bi sicer.

Bogati ženin, gospodar občinskega dvora, ki se ga je pred štirimi leti, kot bi temu lahko rekli, držalo precej smole, je po afer polnem in odmevnem razpadu prvega zakona, postal slamnati vdovec. Vmesni čas je preživel z bolj ali manj zvestimi priležnicami, katerih lepota in slava pa je v tem času povsem zbledela. Vseeno si je uspel dobro opomoči, urediti poverbano in od alkohola ter spletk razjedeno palačo ter si pridelati obilen nezakonski oz. nestrankarski naraščaj, ki se bo odslej igral skupaj s štirimi priženjenimi pastorki.

kamniska politicna ohcet

Skorajšnjima mladoporočencema želimo uspešnega in plodnega zakona, vsaj dokler ju proračun, ali nove volitve, spet ne ločijo.

O poročnem obredu, podrobnostih predporočne pogodbe, o ohceti in drugih sočnih podrobnostih s slavnostne ceremonije, ki se kani odviti čez slabo uro, pa bomo še obširno poročali.