Naslovnica / NOVICE / Kamniška policija bo dobila novega komandirja

Kamniška policija bo dobila novega komandirja

Kamniška policijska postaja bo, zaradi odhoda dosedanjega komandirja Aleksandra Perkliča v tujino, dobila novo vodstvo.

Aleksander Perklič, komandir policijske postaje Kamnik je konec tega tedna sporočil, da je s 5. 8. 2021, zaradi odhoda v tujino, vodenje policijske postaje Kamnik začasno predal svojemu pomočniku Dušanu Hočevarju, ki bo kamniške policiste vodil do imenovanja začasnega oz. novega komandirja, le-ta pa naj naj bi bil imenovan predvidoma v začetku prihodnjega meseca.

Kot komandir je Aleksander Perklič vodenje policijske postaje Kamnik prevzel 1. novembra 2015, kamniška (policijska) zgodovina pa ga utegne zabeležiti predvsem kot komandirja, ki je, po dolgotrajnih prizadevanjih in ob sodelovanju z Občino Kamnik, uspel zastaviti, v veliki meri pa tudi že izpeljati, temeljito prenovo kamniške policijske postaje, kot je to, če se morda še spomnite, v predstavitvenem pogovoru za portal Kamnik.info, obljubil že ob prevzemu mesta komandirja PP Kamnik. (Povezava: V Kamniku imamo novega komandirja policijske postaje)

 

 

Policijska postaja Kamnik se namreč od začetka letošnjega leta ponaša z novo sprejemno pisarno in novim vhodom, prenovitvena dela z energetsko sanacijo stavbe policije, pa se bodo nadaljevala tudi po njegovem odhodu.

Skoraj šestletno vodenje PP Kamnik, ki je med vodilnimi policisti nekdaj veljala za nekakšno policijsko »kazensko kolonijo«, je Aleksander Perklič, za razliko od nekaterih njegovih predhodnikov, uspel izpeljati brez večjih pretresov ali celo škandalov, kamniški policisti so v tem času uspešno razrešili tudi nekaj večjih in odmevnejših primerov.

Upoštevaje dejstvo, da se je na delo v Kamnik vozil iz štajerskega konca, gre njegovim »vsakodnevnim patruljam« bržkone pripisati tudi zasluge za precejšnjo umiritev prometa na tuhinjski regionalki, na kateri policisti in policistke že dlje časa »taborijo« domala vsakodnevno oz. celo večkrat na dan, v času njegovega vodenja pa je PP Kamnik prejela tudi zlati znak Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa, in sicer za prispevek k večji varnosti v prometu naše občine.

Z vidika obveščanja javnosti in dostopnosti do informacij smo z Aleksandrom Perkličem dobro sodelovali tudi lokalni mediji, če bi njegov prispevek oz. delo ocenjevali v kritičnem in do policistov tradicionalno neusmiljenem ljudskem jeziku, pa bi mu lahko brez večjih težav pripisali oceno» ni bil napačen«, kar vsekakor ena izmed (naj)višjih ocen, ki si jih lahko v naših trdosrčnih krajih prisluži policist.

Upamo, da si tovrstno oceno prisluži tudi njegov naslednik, Aleksandru Perkliču, zdaj že nekdanjemu komandirju PP Kamnik, pa želimo vso srečo pri njegovih nadaljnjih kariernih izzivih in srečno pot na drugi konec sveta.