Naslovnica / NOVICE / Kamniške mažoretke se pripravljajo na državno tekmovanje in novo sezono

Kamniške mažoretke se pripravljajo na državno tekmovanje in novo sezono

S prihodom pomladi in toplejših dni se nova sezona nastopov in tekmovanj začenja tudi za članice Društva kamniških mažoretk Veronika.

Dekleta so pridno vadila vso zimo, vikend minulega tedna pa so posvetile intenzivnim mažoretnim pripravam, ki so jih izvedle v Fari pri Kostelu.

priprave mazoretk 6

Tja so se, skupaj s trenerkama Adriano Porovne in Tino Jereb, odpravile kamniške mažoretke iz skupine kadetinj, ki so se v prelepih krajih ob Kolpi intenzivno pripravljale na državno tekmovanje mažoretnih skupin, ki bo 7. in 8. maja potekalo v Novem Mestu.

priprave mazoretk 2

Deževno vreme sicer ni bilo ravno naklonjeno pohajkovanju in ogledu kostelskih znamenitosti, zato so morale svoje palice občasno zamenjati z dežniki, je bilo pa vreme toliko bolj pripravno za vadbo in pridno treniranje v tamkajšnji telovadnici. Kljub slabemu vremenu pa dekleta pravijo, da so na pripravah nadvse uživale in se, skupaj s spremljevalno ekipo, prav lepo zabavale.

priprave mazoretk 1

 

Prepričani smo, da so se na novo sezono uspele dobro pripraviti, 7. in 8. maja, ko bo na vrsti državno tekmovanje mažoretnih skupin, pa bomo vsi skupaj zanje držali pesti.