Naslovnica / ŠPORT / Kamniške odbojkarice so modro skupino začele z zmago

Kamniške odbojkarice so modro skupino začele z zmago

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi prvega kroga modre skupine 1A. DOL za ženske doma premagale Luko Koper s 3:0 (24, 22, 21). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke že v petek, 21. februarja, ob 19. uri, gostovale v Šempetru v Savinjski dolini.

Calcit Volley – Luka Koper   3:0 (24, 22, 21)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Melavc (Šempeter v Savinjski dolini), Milojević (Ljubljana).

Calcit Volley: Griljc (L), Mihevc 4, Pogačar 3, P. Marušič 3, Š. Marušič 1, Mihalinec, Vovk 13, Brulec Kostić, Zatković 12, Janežič (L), Charuk 16, Jerala, Kaker 5. Trener: Gregor Rozman.

Luka Koper: Primik 1, Đukić 4, Raič 1, Debernardi (L), Suljić 1, Lucas 17, Letnik, Jeretič 3, Kolbl 2, Širol, Simčić (L), Jovič 1, Pavlovič 2, Cvetanovič 16. Trener: Dragan Grmača.

V torek so Kamničanke v zadnji tekmi rednega dela državnega prvenstva v Kopru brez večjih težav premagale domačo ekipo, ki pa je v Kamniku, v prvem krogu modre skupine, prikazala veliko boljšo igro. Predvsem v prvem nizu so bile Koprčanke zmagi, dober odpor pa so nudile tudi v drugem in tretjem. Na koncu je odločala večja kakovost domače ekipe, ki je imela na voljo več razpoloženih igralk, zanimivo pa je, da so bile gostje po statističnih podatkih uspešnejše na sprejemu in v bloku, domačinke pa na servisu in v napadu.

Z uspešnim napadom Dajane Lucas so Koprčanke na začetku uvodnega niza domačinkam pobegnile za tri točke (6:3), nato pa ob boljšem servisu svojo prednost z asom Nine Đukić še podvojile (17:11). V domači ekipi je pešal sprejem, premalo učinkovita je bila tudi v napadu, vendar se je po zaostanku petih točk (13:18) na servis Polone Marušič le prebudila. Z asom Marušičeve so se gostjam približale na točko zaostanka, po njihovi lastni napaki je na osemnajsti točki sledilo izenačenje, za prvo vodstvo po 2:1 pa je poskrbela Ana Marija Vovk. Koprčanke so v končnici ubranile prvo zaključno žogo, drugo je izkoristila Polona Marušič.

Tudi v drugem nizu so se morale domačinke, ki so igrale brez poškodovane Nine Kotnik, prav tako pa ni igrala obolela kapetanka Olivera Brulec Kostić, pošteno potruditi, da so zlomile odpor gostujoče ekipe. Šele po dveh zaporednih uspešnih napadih Vovkove so nekoliko lažje zadihale, saj so Koprčankam pobegnile za pet točk (14:9). Vendar so se jim vztrajne gostje z blokom Lane Pavlovič hitro približale le na dve točki zaostanka (15:17), pred vstopom v končnico niza pa je Lucy Charuk poskrbela za plus štiri Calcit Volleyja (21:17). Katja Mihevc je z blokom domačinkam zagotovila štiri zaključne žoge za vodstvo z 2:0 v nizih, po lastni napaki koprske ekipe so izkoristile drugo.

Ko so Kamničanke po zaslugi razpoložene Lucy Charuk v tretjem nizu povedle s 17:11, po drugem polminutnem odmoru gostij pa z 18:11, se je domači ekipi nasmihala zanesljiva zmaga. Še bližje so ji bile po seriji dobrih servisov Polone Marušič in uspešnem napadu Vovkove, saj so prišle do osmih zaključnih žog, a so na končno zmago morale še malce počakati. Koprčanke so dosegle pet zaporednih točk in šele šesta zaključna žoga je z blokom Katje Mihevc prinesla zmago Calcit Volleyju.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Z glavami nismo bili popolnoma na tekmi, naša zbranost ni bila najboljša, ampak ne glede na to, smo v prvem nizu uspeli izid po zaostanku 11:17 obrniti v svojo korist. Pa tudi v drugem in tretjem nizu smo morali vložiti kar veliko naporov, da smo tekmo končali brez izgubljenega niza, kar je bil naš osnovni cilj. Druga stvari bomo morali v prihodnjih dneh popraviti, kajti s takšno igro se prihodnji petek proti Šempetrankam tekma za nas ne bo končala dobro. Zdaj bomo končno lahko v miru nekaj dni trenirali in verjamem, da bo naša igra spet boljša.«

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec