Naslovnica / ŠPORT / Kamniške odbojkarice so premagale Zgornjo Gorenjsko

Kamniške odbojkarice so premagale Zgornjo Gorenjsko

Odbojkarice Calcit Volleyja so tudi v četrtem krogu 1. DOL za ženske prišle do zanesljive zmage. Tokrat so na gostovanju v Žirovnici s 3:1 (13, 15, -21, 8) premagale domačo Zgornjo Gorenjsko. V prihodnjem krogu, v soboto, 4. novembra, bodo v športni dvorani Kamnik igrale z ekipo Kema Puconci. Tekma se bo začela ob 17.30.

Zgornja Gorenjska – Calcit Volley  1:3 (-13, -15, 21, -8)

Žirovnica – Dvorana pod Stolom, 80 gledalcev, sodnika Markelj (Bled), Kramar (Kamnik).

Zgornja Gorenjska: Langus, Tanasković 1, Lužovec 10, Burja – libero, Friškovec, Rozman – libero, Zorman 3, Jerala Keglevič 6, Kregar 8, Ramić, Humerca 7. Trener: Aleš Centa.

Calcit Volley: Grudina 4, Peterson, Mihevc 11, Blažič 8, Igličar 14, Mihalinec 15, Zaplotnik 8, Pogačar 1, Zatkovič 1, Janežič – libero, Jerala, Mijoč 3, Pahor – libero. Trener: Gregor Rozman.

Le dva dni po prvem letošnjem turnirju srednjeevropske lige v Bratislavi, na katerem so kamniške odbojkarice zabeležile zmago in poraz, so v Žirovnici že igrale prvenstveno tekmo z Zgornjo Gorenjsko. Čeprav nekoliko utrujene, so prišle še do četrte letošnje zmage v domačem prvenstvu. Po prvih dveh nizih je kazalo, da bodo do nje prišle brez večjih težav, vendar so na koncu zanjo potrebovale štiri nize, s tem pa so prvo mesto na lestvici prepustile Novi KBM Braniku, ki ima ob istem številu točk boljšo razliko v nizih.

Že v prvem nizu je prišla do izraza večja kakovost kamniške ekipe, ki si je do prvega tehničnega odmora priigrala šest točk prednosti. Visoko vodstvo varovank Gregorja Rozmana, ki so prevladovale v vseh elementih igre, ni uspavalo. Do drugega tehničnega odmora so svojo prednost povišale še za tri točke, niz pa nato ob boljšem servisu in napadu brez težav pripeljale do konca.

Drugi niz je bil nekoliko bolj izenačen, domače odbojkarice so ob prvem tehničnem odmoru zaostajale za tri točke. Toda po vrnitvi na igrišče so Kamničanke dosegle še tri zaporedne točke za vodstvo z 11:5, takoj po drugem tehničnem odmoru pa je bilo že 16:9 za kamniško ekipo. S tem je bil tudi drugi niz odločen.

Domačinke, za katere v letošnji sezoni igrata tudi nekdanja dolgoletna igralka Calcit Volleyja Meta Jerala in Klara Kregar, v lanski sezoni igralka druge kamniške kipe, so tretji niz začele z vodstvom 3:0. Vodile so še s 4:3, ob prvem tehničnem odmoru pa so zaostajale za tri točke, vendar se domače odbojkarice tokrat niso predale. Delno tudi po zaslugi Kamničank, ki so naredile vse preveč lastnih napak, pa tudi gostujoči trener Gregor Rozman je nekoliko premešal postavo. Za nameček se je v domači ekipi razigrala še Špela Lužovec, vse to pa pripeljalo do izida 21:18 za Zgornjo Gorenjsko, ki se vodstva ni ustrašila ter je niz zanesljivo dobila.

Izgubljeni niz je razjezil kamniške odbojkarice, ki so četrtega začele podobno kot prvega in na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo petih točk. Tudi do konca niza je bilo vse v znamenju gostujoče ekipe, ki je domačinkam do drugega tehničnega odmora prepustila le štiri točke. S tem je bila tekma tudi odločena.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Ekipo skušam držati na igralni ravni, zato smo v tretjem nizu ponudili priložnost tudi igralkam, ki sicer nekoliko manj igrajo, ampak ne glede na menjave, ta niz nismo odigrali dovolj konstantno. Igralke se niso držale dogovora, posledica tega pa je bil izgubljeni niz, v četrtem pa smo spet vse postavili v pravi okvir. Še enkrat več se je pokazalo, da takoj, ko se držimo dogovora, ko so dekleta na igrišču zbrane, ko igrajo svojo igro, za katero smo se dogovorili pred tekmo, in ki jo bomo skušali igrati tudi v nadaljevanju sezone, potem se zadeve hitro postavijo na svoje mesto. Zdaj je pred nami teden dni normalnega ritma, to pa je tudi tisto, kar si želimo.«

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Matej Klanšek Velej