Naslovnica / ŠPORT / Kamniški atlet Žan Rozoničnik je postal državni prvak v skoku v višino

Kamniški atlet Žan Rozoničnik je postal državni prvak v skoku v višino

Včeraj, 25. 1. 2020 je v Olimpijskem centru v Češči vasi pri Novem mestu potekalo atletsko Prvenstvo Slovenije za starostno kategorijo U16, kjer je Žan Rozoničnik iz Kamnika postal državni prvak v skoku v višino.

Žan Rozoničnik končuje deveti razred na Osnovni šoli Frana Albrehta in od jeseni tudi aktivno trenira skoke v višino, in sicer v Atletskem Društvu Kronos Ljubljana. Na atletskem Prvenstvu Slovenije je v konkurenci osmih atletov iz cele Slovenije, ki so se pomerili v starostni kategoriji U16, zavihtel na sam vrh in postal državni prvak, s skokom 166 cm. Njegov osebni rekord, ki ga je dosegel preteklo leto na Ekipnem prvenstvu Slovenije za pionirje in pionirke U16 v Domžalah pa meri 168 cm.

Časa za proslavljanje, kot pravi Žan je trenutno bolj malo, saj ga v naslednjih tednih čaka še veliko novih športnih tekmovanj in priprav. Pred Žanom pa je tudi vpis na  srednjo šolo, kjer je že odločen, da želi svoje šolanje nadaljevati na športni Gimnaziji Šiška v Ljubljani.

Žan je različnim športnim aktivnostim predan že od majhnega in z veseljem zastopa Osnovno šolo Frana Albrehta na različnih tekmovanjih tako iz atletike, kot tudi v ekipnih športnih. Z njim in njegovimi športnimi uspehi smo se tako že srečali v letu 2017, ko je prav tako na državnem tekmovanju v mali prožni ponjavi do 15 let posamično dosegel 3 posamično in ekipno prvo mesto. Takrat je tudi prejel priznanje Občine Kamnik za športne dosežke.