Naslovnica / KULTURA / Kamniški folkloristi so znova veselo rajali

Kamniški folkloristi so znova veselo rajali

V soboto. 18. 11. 2017, so člani Folklorne skupine Kamnik ponovno pripravili prireditev Ples in glasba izpod Kamniških planin, na kateri so, pred polno dvorano Doma kulture Kamnik, skupaj s številnimi gosti, veselo zarajali in pripravili prav lep in zabaven večer.

Kamniški folkloristi so tokrat v goste povabili najboljše folklorne skupine iz cele države, ki so se povečini pomerile tudi v finalu letošnjega državnega ocenjevanja folklornih skupin, medse pa so povabili tudi Tamburaški orkester iz Vrhpolja pri Moravčah ter narodno-zabavni ansambel Odziv iz okolice Domžal.

 

Obiskovalci in nastopajoči, pa so imeli na prireditvi priložnost prisluhniti tudi 102-letnemu gostu presenečenja, profesorju Vinku Lipovcu, dolgoletnemu uredniku konservativnega katoliškega dnevnika Ameriška domovina, ki se je, po domala 70-ih letih bivanja v Clevelandu, ponovno vrnil v domovino.

 

Četudi nekoliko dolga prireditev, ki jo je povezoval Tone Ftičar, se je odvila pred polno dvorano Doma kulture Kamnik, je bila lepa in zanimiva, v veselje pa tako obiskovalcem, kot tudi nastopajočim, ki so se ob veselem sproščenem druženju v Domu kulture zadržali še pozno pod noč.