Naslovnica / NOVICE / Kamniški gasilci so se razveselili prihoda novega gasilskega vozila OVNS

Kamniški gasilci so se razveselili prihoda novega gasilskega vozila OVNS

Prostovoljno gasilsko društvo Kamnik je včeraj bogatejše za novo gasilsko vozilo OVNS – orodno vozilo za reševanje pri nevarnih snoveh.

Prihoda svojega novega in moderno opremljenega orodnega gasilskega vozila za reševanje pri nevarnih snoveh, ki je zgrajeno na podvozju Mercedes-Bens Atego 1530 4×4, so se gasilke in gasilci PGD Kamnik včeraj proti večeru vsekakor močno razveselili, saj jim bo zagotovo dobro, koristno in varno služilo v primeru najzahtevnejših intervencij, pri katerih imajo nemalokrat opraviti tudi z nevarnimi snovmi.

Nestrpno pričakovanje novega vozila OVNS je bilo še toliko večje, ker se kamniški gasilci njegovega prihoda nadejali že v prejšnjem tednu, vendar je bilo potrebno pred dokončnim prevzemom vozila odpraviti še nekaj manjših pomanjkljivosti, ki so bile odkrite pri preizkusni vožnji, kar pa tovrstnih, tehnično zahtevnih vozilih dokaj običajno, pri prevzemu novih kamniških gasilskih vozil pa, če se nekoliko pošalimo, domala že kar tradicionalno.

Zaradi še vedno veljavnih preventivnih ukrepov povezanih z epidemijo novega koronavirusa kamniški gasilci prihoda svojega novega vozila niso mogli proslaviti tako, kot je ob takšnih priložnostih običajno, vseeno pa je bilo vozilo deležno spodobnega krsta, ki sta ga opravila kamniški župan Matej Slapar in predsednik PGD Kamnik Jože Oblak, ki sta novo vozilo pošteno zalila s šampanjcem.

Žal pa je bila karoserija novega vozila, spričo že omenjenih ukrepov, tudi edina, ki je bila deležna žlahtno mehurčkastih kapljic, saj bo nazdravljanje in konkretnejše proslavljanje potrebno prestaviti na čas, ko bodo to ponovno dopuščale razmere.

Upamo, da bo to čim prej, saj je tovrstna pridobitev, s katero se lahko od včeraj ponašajo kamniški gasilci, zagotovo vredna vsaj velike in vesele gasilske veselice.

 

Kamniškim gasilkam in gasilcem čestitamo ob novi pridobitvi, predvsem v želji, da bi jim novo gasilsko vozilo OVNS dobro in dolgo služilo, ter upanju, da bi ga čim manjkrat potrebovali.