Naslovnica / NOVICE / Kamniški lovci začeli s praznovanjem 110-letnice delovanja prvega Lovskega kluba Kamnik

Kamniški lovci začeli s praznovanjem 110-letnice delovanja prvega Lovskega kluba Kamnik

Z današnjim odprtjem lovske razstave in predstavitvijo jubilejnega zbornika se je začel niz prireditev ob počastitvi 110. obletnice delovanja Lovskega kluba Kamnik.

Z manjšo slovesnostjo so popoldanskih urah člani in članice Lovskega kluba Kamnik v avli Doma kulture Kamnik odprli razstavo »Lovstvo, rokodelstvo, umetnost« ter hkrati na kratko predstavili tudi jubilejni zbornik, ki so ga izdali ob 110. obletnici njihovega lovskega kluba. S tem so so kamniški lovci začeli niz prireditev, ki se bodo zvrstile prek vikenda in ki so jih pripravili v počastitev častitljive obletnice njihovega organiziranega delovanja.

DSC09709

V imenu gostiteljev je prisotne pozdravil Jernej Štrajhar, kamniške lovce in lovke ter njihove goste iz vse kamniških lovskih družin, pa je v imenu občine pozdravil tudi podžupan Matej Slapar, ki je zbranim čestital ob lepem jubileju in jim namenil nekaj vzpodbudnih besed.

Začetek slovesnosti je, kot je pri lovcih v navadi, najavil rogist Janez Klemenc – Ivko, prireditev je povezoval Tone Ftičar, slovesnost ob odprtju, pa so s svojim nastopom popestrili tudi Ljudski pevci iz Tuhinjske doline, vse skupaj pa se je zaključilo z druženjem ob pogostitvi.

lovci praznujejo 7

 

Še posebej slovesno, pa bo v dvorani Doma kulture Kamnik jutri, ko Lovski klub Kamnik pripravlja slavnostno akademijo ob 110-letnici ustanovitve prvega lovskega kluba Kamnik.

Slavnostni govornik bo predsednik Lovske Zveze Slovenije mag. Srečko Feliks Krope, zbrane bo v imenu gostitelja nagovoril starešina Lovske družine Kamnik Marjan Osolnik, pripravljen pa je tudi pester spremljevalni program v katerem bodo sodelovali: Moravški rogisti, Lovski pevski zbor Škofja Loka, Rukaška sekcija lovcev lovci s predstavitvijo običajev lovskega krsta in lovskega ropota, predstavitev fotografij mag. Janeza Glavača, sekcija lovcev-harmonikarjev in povezovalec-recitator Tone Ftičar.

Po končani akademiji druženje ob zdravici, prigrizku in pokušnji lovske kulinarike, praznovanje pa bodo lovci zaključili z nedeljsko “Hubertovo” mašo.

Ogled razstave v Domu kulture Kamnik bo mogoč še v soboto in nedeljo, in sicer od 9. do 18. ure.