Naslovnica / NOVICE / Kamniški maturantje so se s četvorko zavrteli proti maturi

Kamniški maturantje so se s četvorko zavrteli proti maturi

Kamniški maturantje in maturantke, ki jih pred dokončnim slovesom od srednje šole čaka še matura, so se danes na Glavnem trgu zavrteli ob taktih četvorke, četrtošolcem Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra, pa so se letos pridružili tudi maturantje in maturantke iz CIRIUS-a.

Veselo povorko maturantk in maturantov, ki so pred »izpitno komisijo« zbranega občinstva prišli pokazat svoje plesno znanje, je na Glavnem trgu pričakala kar lepa množica, med katero so prevladovali ponosni starši, sorodniki ter prijatelji letošnje generacije maturantov.

Četrtošolke in četrtošolce obeh kamniških srednješolskih ustanov, ki se bodo s skorajšnjo maturo poslovili od srednješolskih šolskih klopi, marsikdo pa tudi od samega Kamnika, so nagovorili ravnateljica GSŠRM Bernarda Terstenjak, direktor CIRIUS-a Goran Pavlič, seveda pa tudi kamniški župan Matej Slapar, ki je, skorajda še nedavno tega, tudi sam obiskoval kamniško gimnazijo.

Vsi po vrsti so jim zaželeli obilo uspeha na maturi in v nadaljnjem življenju. Če pa bodo imeli dijaki in dijakinje generacije 2015/2019, ki so se zavrteli najprej ob zvokih četvorke, nato pa še v nekaterih drugih plesih, pri katerih so se jim na koncu pridružili tudi starši, pri maturi in v življenju imeli vsaj toliko sreče, kot danes z vremenom, pa si lahko obetamo, da bodo ena izmed najuspešnejših generacij.

Srečno!