Naslovnica / NOVICE / Kamniški ‘nevladniki’ gredo v šolo

Kamniški ‘nevladniki’ gredo v šolo

V akciji »NVO gre v šolo«, ki bo oktobra potekala v Kamniku, sodeluje že več kot 10 lokalnih društev in zavodov. Se jim boste pridružili?

 Predstavitev nevladnih organizacij iz lokalnega okolja za učence Osnovne šole Toma Brejca Kamnik bo potekala v okviru tedna otroka, v torek, 4. oktobra, od 8. do 12 ure. Organizator dogodka je Stičišče NVO Osrednje Slovenije.

Namen akcije »NVO gre v šolo« je predstavitev nevladnih organizacij in njihovih dejavnosti, programov in projektov učencem, staršem in učiteljem. »Učence in njihove starše želimo seznaniti z različnimi prostočasnimi dejavnostmi, z možnostjo aktivnega vključevanja v lokalno okolje. Dejavnosti oziroma programe lokalnih društev in zavodov pa bi se dalo vključiti tudi v izvajanje šolskega učnega načrta,« je pojasnila koordinatorka projekta ‘NVO gre v šolo’ Mojca Hauptman.

Ravnateljica OŠ Toma Brejca Kamnik Mojca Rode Škrjanc pravi, da se bodo akciji z veseljem pridružili, umestili jo bodo v dan dejavnosti za učence II. triade. »Šola sicer že dobro sodeluje z odbojkarskim in plavalnim klubom Kamnik ter s plesnimi šolami. Želimo pa si več sodelovanja s humanitarnimi organizacijami in folklornimi skupinami. Na šoli imamo tudi sekcijo Modri noski,« je povedala Orešnikova.

nvo gre v solo 1

Gasilci, čebelarji in sadjarji, krožni trening,…

V šoli se bodo v okviru akcije »NVO gre v šolo« izvajale različne delavnice, športne in kulturne aktivnosti, med drugimi se bodo predstavili gasilci, čebelarji in sadjarsko – vrtnarsko društvo ter Kulturni dom Franca Bernika Domžale in Društvo botrov otrok TWIMC.

Programu za učence bo sledila še okrogla miza s predstavitvijo dela nevladnih organizacij v lokalnem okolju, ki bo namenjena učiteljem in predstavnikom sveta staršev, da se spoznajo z nevladnimi organizacijami in njihovimi storitvami, z možnostjo vključitve učencev v prostočasne dejavnosti ter izmenjajo mnenja in izkušnje.

Še je čas, da se jim pridružite

Nevladne organizacije se lahko akciji še pridružijo. Prijave sprejemajo do konca avgusta 2016. Več informacij lahko dobite na telefonski številki 059 927 619 ter na naslovu info@consulta.si.

Stičišče NVO Osrednje Slovenije