Naslovnica / ŠPORT / Kamniški odbojkarji so izgubili tudi v malem finalu srednjeevropske lige

Kamniški odbojkarji so izgubili tudi v malem finalu srednjeevropske lige

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi za tretje mesto na zaključnem turnirju srednjeevropske lige izgubili proti domači ekipi Union Raiffesisen Waldviertel z 1:3 (-18, -21, 23, -27. V tekmi za prvo mesto se bosta pomerila ACH Volley in Mladost Zagreb,Kamničane pa v sredo, 11. marca, ob 20. uri, čaka še zadnja tekma modre skupine 1. DOL za moške.

Union Raiffeisen Waldviertel – Calcit Volley  3:1 (18, 21, -23, 27)

Zwttel – Mestna športna dvorana, gledalcev 400, sodnika: Juraček, Činatl (oba Češka).

Union Raiffeisen Waldviertel: Binder, Darmos 18, Bornemann 27, Bartoš 2, Tille L), Fullerton 15, Boff, Hahn, Szarek, Mayerhofer, De Vries 6, Borris 6. Trener: Zdenek Šmejkal.

Calcit Volley: Pereira 11, Hribar (L), Bregar 11, Koncilja, Mihalj 11, Hebda 3, Jordanov, Planinc 12, Brulec, Kvas, Lakner, Kotnik 10, Rotar (L). Trener: Gašper Ribič.

Kamniški odbojkarji so v polfinalnem obračunu zaključnega turnirja srednjeevropske lige v sredo morali priznati premoč zagrebški Mladosti, ki je v četrtem nizu rešila šest zaključnih žog, s svojo prvo pa se je zasluženo uvrstila v finale. Praznih rok so proti branilcem naslova ostali tudi domači odbojkarji, vendar šele v petem nizu, v obeh medsebojnih tekmah rednega dela srednjeevropske lige pa so avstrijski podprvaki obakrat premagali slovenske. Boljši od njih pa so bili tudi v tretji medsebojni tekmi v letošnji sezoni.

Že proti Mladosti v polfinalu so imeli kamniški odbojkarji težave na sprejemu in z učinkovitostjo v napadu, z blokom pa tudi niso dosegli prav veliko točk. Podobne težave so imeli tudi v uvodnem nizu v tekmi za tretje mesto. Do šeste točke so Kamničani sicer še sledili domačinom, ki so z dvema točkama Larsa Bornemanna in eno Nathana Fullertona Kamničanom pobegnili na 10:6. Po polminutnem odmoru so se jim varovanci Gašperja Ribiča s točko Maxsona Pereire še približali na točko zaostanka (11:12), bilo je tudi še 14:13 za domačo ekipo, ki pa je na servis Pavela Bartoša prišla do kar šestih točk prednosti (21:15). Že s prvo zaključno žogo Macieja Borrisa je Waldviertel povedel z 1:0 v nizih.

Tudi v drugem nizu Kamničani nikakor niso prišli do svoje igre. Domačini so jim s tremi zaporednimi točkami Bornemannu pobegnil na 9:5. Miha Bregar po polminutnem odmoru svojo ekipo hitro približal na točko zaostanka (8:9), Domen Kotnik pa je na enajsti točki izid izenačil. Vendar je bilo to zadnje izenačenje v drugem nizu, kajti Kamničani, ki so v drugem nizu sicer nekoliko popravil svoj sprejem, so po novi točki razigranega Bornemanna spet zaostajali za štiri točke (14:18). Visoke prednosti avstrijski podprvaki niso več izpustili iz rok in po napaki Kamničanom na servisu so bili na pragu svojega največjega uspeha v srednjeevropski ligi.

V tretjem nizu so Kamničani le nekoliko uredili svoje vrste, sprejem je bil še naprej stabilen, nekoliko so popravili tudi svojo učinkovitost v napadu, končno so dve točki dosegli tudi z blokom. Spet so bili domačini tisti, ki so prvi prišli do občutnejše prednosti. Tokrat po zaslugi Borrisa, ki je Waldviertel popeljal do vodstva s 15:11. Vendar veselje domače ekipe ni dolgo trajalo, kajti s prvim kamniškim blokom na tekmi je Ivan Mihalj izid na 16. točki izenačil, Maxson Pereira pa je z novim blokom Kamničanom zagotovil prednost treh točk (20:23). Čeprav so imeli slovenski podprvaki tri zaključne žoge, je šele tretjo izkoristil Kotnik.

Tudi četrti niz je postregel z izenačeno igro, spet pa so bili domačini tisti, ki so bili večinoma v vodstvu. Pred vstopom v končnico so po zaslugi Bornemanna, ki je bil nerešljiva uganka za kamniške blokerje, prišli celo do šestih točk prednosti (22:16), a so se jim odbojkarji Calcit Volleyja na servis Jana Planinca in z blokom Kotnika približali na dve točki zaostanka (20:22). Domači trener Zdenek Šemjkal je posegel po še drugem polminutnem odmoru, a so Kamničani na 22. točki domačo ekipo ulovili. V razburljivi končnici je imel Waldviertel kar pet zaključnih žog za končno zmago, ki jo je nato z blokom izkoristil Fullereton.

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec