Naslovnica / ŠPORT / Kamniški odbojkarji so se z zmago poslovili od jubilejnega odbojkarskega leta 2017

Kamniški odbojkarji so se z zmago poslovili od jubilejnega odbojkarskega leta 2017

Odbojkarji Calcit Volleyja so v svoji zadnji tekmi v letu 2017 na turnirju srednjeevropske lige v ljubljanski dvorani Tivoli premagali slovaško ekipo Bystrina SPU Nitra s 3:0 (21, 20, 13).  Kamničani bodo svoj zadnji turnir v rednem delu srednjeevropske lige igrali 26. in 27. januarja v Pliberku, kjer se bodo na prvi tekmi pomerili z domačo Posojilnico Aich/Dob, na drugi pa še z madžarsko ekipo Vegyesz Kazincbarika. Domačim navijačem pa se bodo v letu 2018 prvič predstavili 17. decembra, ko bodo ob 20. uri igrali zaostalo tekmo 11. kroga 1. DOL za moške s Salonitom.

Calcit Volley – Bystrina SPU Nitra  3:0 (21, 20, 13)

Ljubljana – Športna dvorana Tivoli, 60 gledalcev, sodnika: Milinović (Hrvaška), Isajlović (Avstrija).

Calcit Volley: Pereira 14, Hribar (L), Golob (L), Novljan 7, Ratek, Gil 4, Vidmar 13, Okroglič 7, Štalekar 9, Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan , Lazar. Trener: Gašper Ribič.

Bystrina SPU Nitra: Rehak 8, Wawrzynczyk 10, Menner 1, Hupka (L), Zatko, Porubsky 1, Kašper, Mačuha 2, Szazvai, Kostolani 1, Hornik 6, Malina 9. Trener: Marek Kardoš.

Kamničani si na prvi tekmi turnirja srednjeevropske lige v Ljubljani v četrtek morali priznati premoč ACH Volleyju, kar je bil njihov drugi letošnji poraz v tem tekmovanju. Za mirnejši zaključek rednega dela tekmovanja in zanesljivo uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice bi danes morali premagati aktualne slovaške državne prvake, ki so jih lani, prav tako v Ljubljani, le da v Stožicah, premagali. Tokrat so bili boljši slovenski podprvaki, ki imajo po osmih odigranih tekmah 19 točk in so se s tekmo več na prvem mestu pridružili ACH Volleyju.

Podobno kot na četrtkovi uvodni tekmi ljubljanskega turnirja proti ACH Volleyju so Kamničani tudi proti ekipi iz Nitre dobro vstopili v tekmo in na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Takšna je bila njihova prednost tudi ob drugem tehničnem odmoru po uspešnem napadu Maxsona Pereire, vendar so se jim Slovaki hitro približali le na točko zaostanka (16:17). Pred vstopom v končnico niza so z blokom Žana Novljana varovanci Gašperja Ribiča spet prišli do treh točk prednosti (21:18), Pereira je nato poskrbel za plus štiri (23:19), niz pa se je končal z lastno napako slovaških odbojkarjev.

Tudi na začetku drugega niza so bili Kamničani boljši nasprotnik, bili so višji v bloku, bolj natančni v napadu, kar jim je po novem bloku, tokrat Saše Štalekarja, prineslo pet točk prednosti (13:8). Takšna je bila razlika v korist Calcit Volleyja tudi ob drugem tehničnem odmoru, ko je bil v napadu spet uspešen Pereira, ki je v prvem nizu z 78-odstotno učinkovitostjo dosegel sedem točk. Vendar so slovaški odbojkarji že na 18. točki izid izenačili. Kamničani so »padli« na sprejemu, posledično tudi v napadu, toda po drugem polminutnem odmoru Gašperja Ribiča so se le zbrali, dosegli štiri zaporedne točke, zadnjo Štalekar z blokom ter niz, ki ga je končal Žan Novljan, mirno pripeljali do konca.

S serijo odličnih servisov Pereire so kamniški odbojkarji na prvi tehnični odmor v tretjem nizu odšli s prednostjo treh točk, razpoloženi Primož Vidmar pa je poskrbel za vodstvo z 10:6. Nitra se je Kamničanom še približala na tri točke zaostanka (8:11), toda z novo serijo točk, tokrat na servis Žana Novljana, je bilo že 16:8 za Calcit Volley. Dokončno je bila tekma odločena z novo točko Pereire, ki je bil ob Vidmarju najbolj učinkovit igralec tekme, saj je bilo na semaforju že 19:10 za Calcit Volley. Zadnjo točko za Kamničane je v letu 2017 dosegel Jure Okroglič.

Izjava po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: »Danes smo tudi v malo težjih trenutkih dobro preživeli in zasluženo zmagali. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, brez kakšnih večjih padcev v igri in na lep način končali leto 2017. Pred nami je zdaj kratek dopust, s treningi bomo začeli 3. januarja, potem pa nas čakajo kratke priprave na nadaljevanje sezone. Upam, da se bodo fantje v teh prostih dneh odpočili od odbojke in prišli z neko novo energijo.«

Napisal: Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec