Naslovnica / POUDARJENO / Kamniški triatlonci so se podali na Slovenski mega triatlon

Kamniški triatlonci so se podali na Slovenski mega triatlon

V času suhih krav, vsaj kar se tiče triatlonskega dogajanja, so se člani TK Trisport Kamnik minuli vikend odpravili na samostojno akcijo popestritve suhoparne sezone ter stočasne predstavitve triatlona in mesta Kamnik v centru Slovenije, kot tudi Slovenije v centru Evrope.

Pred ekipo je bil dvodnevni projekt v katerem so njeni člani preplavali, prekolesarili in pretekli dobršen del Slovenije, od morja pa do prekmurskih ravnic, vmes pa obiskali štiri sosednje države (Hrvaško in Italijo prvi dan, ter Avstrijo in Madžarsko drugi dan) – vmes pa se spočili na sredi in sicer tam, kjer se najbolje počutijo in iz kjer izvirajo – v rodnem Kamniku.

Ekipa je štela 12 triatloncev in 6 članov spremljevalnega teama. Le ti so se že v petek odpravili na obalo in pripravili za jutranji štart prvega dne. Triatlonci so bili: Pilih Tomaž, Agnič Robert, Podbevšek Sebastjan, Podbevšek Žiga, Pančur Miha, Romšak Matic, Pohlen Boštjan, Lipovšek Jan, Levec Jana, Drev Primož, Nolde Nataša, Miro Kregar

In pa člani spremljevalne ekipe, ki so v treh kombijih skrbeli za vso logistiko (prevozi, postavitve, prehrano, slikanja itd..): Romšak Aljaž, Grojzdek Karmen, Vlainič Anton, Lipovšek Branko, Rode Brigita, Rode Marko

Start akcije se je začel s plavanjem v Strunjanskem zalivu. Plavali smo ob obali okoli Piranskega rta do Portoroža. Trasa je bila dolga 5 km. Tam smo zajahali kolesa in se odpeljali do mejnega prehoda Sečovlje na Hrvaško in preko Dragonje nazaj v Slovenijo ter preko Kopra v Italijo do Trsta in nato preko Sežane do Ljubljane in Kamnika. Trasa je bila dolga 200 km. Tam smo prenočili in naslednje jutro nadaljevali preko Celja in Maribora ter preko Avstrije do Gornje Radgone, ter do madžarske meje. Trasa kolesarjenja drugega dne je bila dolga tudi 200 km. Malo čez mejo smo odložili kolesa in obuli tekaške copati ter se pretekli rahel krog preko Madžarske do Kobilja in Moravskih toplic, kjer je bil cilj akcije. Tekaškega dela je bilo za 22 km (planiranih je bilo 30, vendar je navigacija na Madžarskem pokazala zobe).

 

Seveda so se prijetno utrujeni zopet takoj vrnili v rodni Kamnik, v upanju, da se jeseni pa le odpre tekmovana sezona in bodo vse natrenirane sposobnosti lahko pokazali tudi na pravih tekmovanjih.

 

Prvi naj bi bil kar že to nedeljo, Ambrož Duatlon Komenda, v organizaciji Trisporta.

Miro

X