Naslovnica / ŠPORT / Kamniškim odbojkarjem se v Mariboru tokrat ni izšlo

Kamniškim odbojkarjem se v Mariboru tokrat ni izšlo

Odbojkarji Calcit Volleyja so 18. krogu 1. DOL za moške izgubili v Mariboru proti domači ekipi z 0:3 (-21, -18, -14), tako da so redni del državnega prvenstva končali na tretjem mestu. V četrtfinalu, prva tekma bo na sporedu v soboto, 23. marca, se bodo pomerili s šestouvrščeno ekipo po rednem delu tekmovanja, prva tekma bo v gosteh, povratna pa bo na sporedu 27. marca v Kamniku. Še pred tem bodo Kamničani 15. in 16. marca igrali na zaključnem turnirju srednjeevropske lige. V Pliberku bo njihov prvi nasprotnik v polfinalu ACH Volley.

Maribor – Calcit Volley  3:0 (21, 18,14)

Maribor – Športna dvorana Tabor, gledalcev 1485, sodnika Markelj (Bled), Melavc (Šempeter v Savinjski dolini).

Maribor: Hafner 2, Planinšič 5, Mulec 6, Detela 12, Koblar, Možič 11, Donik 14, Uremovič 5, Virtič, Kovačič, Herman, Košenina (L), Križman (L). Trener: Sebastijan Škorc.

Calcit Kamnik: Hribar (L), Jereb 2, Ratek 1, Vidmar 5, Babkov 12, Štalekar 8, Kvas, Lakner 5, Kotnik, Štemberger Zupan 5, Ivković 2. Trener: Aleš Hribar.

V odločilni tekmi za drugo mesto in s tem za neposredno uvrstitev v polfinale končnice sta obe ekipi vstopili z enakim izhodiščem, prepričljivima zmagama v prejšnjem krogu in 38 točkami. Prepričljivo igro so Mariborčani nadaljevali tudi v dvoboju s Kamničani, ki jih predvsem v napadu ni prav veliko uspevalo, dodatna krila pa je domača ekipa dobila s pomočjo svojih navijačev.

Prvi niz so kamniški odbojkarji sicer začeli zelo dobro, saj so z blokom Matije Jereba domačinom pobegnili za tri točke (8:5), še prepričljivejše je bilo njihovo vodstvo po uspešnem napadu Dmitrija Babkova (11:7). Toda na servis Urbana Hafnerja so Mariborčani pripravili preobrat, dosegli pet zaporednih točk, zadnjo prav Hafner z asom, kar jim je prineslo vodstvo s 15:13, ki ga do konca niza niso več izpustili iz rok. Na 20. točki so Kamničan izid še izenačili, v končnici pa so naredili kar štiri lastne napake, kar so Mariborčani seveda izkoristili.

V drugem nizu so Kamničani prvič in zadnjič vodili pri izidu 5:4, ko je točko dosegel Andrej Štembergar Zupan, zadnjič pa je bil izid izenačen na sedmi točki. Nadaljevanje niza je bilo po zaslugi Jerneja Detele v znamenju domače ekipe, ki je prav po njegovi točki gostom pobegnila na 15:10. Tudi pred vstopom v končnico so po napadu Roka Možiča Mariborčani vodili s petimi točkami prednosti (21:16), njihovo zmago pa je potrdil Žiga Donik.

Ko so v tretjem nizu kamniški odbojkarji z dvema zaporednima točkama Saše Štalekarja zaostanek treh točk spremenili v izenačenje na peti točki, je še posijal kanček upanja, da bodo le prišli do svoje igre. Vseh njihovih upov pa je bilo konec po treh zaporednih napadih razpoloženega Donika, po katerih so jim Mariborčani pobegnili na 15:8. Do konca tekme so s pomočjo glasnih navijačev prevladovali domači odbojkarji, ki so z blokom Urbana Planinšiča zasluženo prišli do zmage.

Izjavi po tekmi

Sebastijan Škorc, trener Maribora: »Kaj naj rečem, fenomenalni občutki, poglejte koliko ljudi danes zapušča dvorano maksimalno zadovoljnih in vemo, da bodo čez mesec dni, na polfinalu, spet tukaj. Na začetku tekme je bilo nekaj tipanja, prvič smo bili namreč v takem položaju, da je tekma odločala o drugem mestu in prvič pred polno dvorano. Potem ko smo osvojili prvi niz, je začetna nervoza pošla, v naslednjih dveh nizih pa smo blesteli in zasluženo zmagali.«

Aleš Hribar, trener Calcit Kamnika: »Najprej čestitke Mariboru za suvereno odigrano tekmo, res so pokazali odlično igro. Pred takimi navijači običajno ekipa dobi krila, tako kot jih je danes mariborska, ki nas je zasluženo premagala.«

Miha Štamcar