Naslovnica / ŠPORT / Kar sedem Calcitovih gorskih kolesarjev je na Krvavcu prišlo do državnih naslovov

Kar sedem Calcitovih gorskih kolesarjev je na Krvavcu prišlo do državnih naslovov

Krvavec je bilo prizorišče bojev za državne naslove gorskih kolesarjev v olimpijskem krosu. Na koncu se je izkazal za srečno prizorišče za člane Calcit Bike Teama, ki so osvojili sedem naslovov. V elitni članski konkurenci je suvereno zmagal Rok Naglič.

 Naglič za več kot štiri minute prehitel Gregorja Dimica in za več kot šest minut klubskega kolega Luko Tavčarja. Četrti je bil Boštjan Hribovšek, šesti Peter Zupančič, osmi Jure Belak, deveti Gregor Krajnc.

 »Dirko sem odpeljal povsem v svojem ritmu. Drugi me niso mogli držati. Po startu sem potegnil na polno. Videl sem, da mi nihče ne sledi, zato sem nadaljeval v svojem ritmu. Na koncu sem malo popustil, saj je začelo močno deževati. Zadnje tri kroge je močno padalo. Proga je bila dobro urejena, čeprav je bilo pred tem slišati nekaj pripomb. Moja pripravljenost je dobra. Naslednji cilj je evropsko prvenstvo. Moram se le še dobro spočiti,« je povedal Naglič.

 V ženski elite/U23 konkurenci je Calcitove barve zastopala Maruša Knap in osvojila tretje mesto. Prvakinja je postala Blaža Pintarič pred Tanjo Žakelj.

 Izvrstni pa so bili mladi Calcitovci. V kategoriji U7 je zmagala Anamarija Kosec. Med dečki do 9 let je bil najboljši Jakob Krapež, med deklicami Tajda Šoštarko. Maks Majnik je bil prvi med dečki do 11 let, Ana Inkret pa tretja med deklicami do 11 let. V U15 je do drugega mesta prikolesaril Ambrož Vovk. Hana Kranjec Žagar je bila prepričljivo najboljša med deklicami do 15 let. V U17 je drugo mesto osvojil Blaž Žle, v U19 je prvak postal Mihael Štajnar. V konkurenci do 19 let je do drugega mesta prišla Nika Dečman. Med amaterji je bil tretji Simon Erjavec, Gregor Miklič je končal kot tretji med veterani 2, Bojan Kemperl pa kot drugi med veterani 3.

Calcit Bike Team