Naslovnica / NOVICE / Popolna zmeda: Kdo bo upravljal s 5. milijoni vrtčevskih evrov?

Popolna zmeda: Kdo bo upravljal s 5. milijoni vrtčevskih evrov?

Saga o izboru nove ravnateljice vrtca se nadaljuje, saj so mnenja o tem, kdo naj bi vodil Vrtec Antona Medveda Kamnik, ki je eden izmed največjih porabnikov občinskega denarja – cca 5. milijonov evrov letno, znova zelo deljena.

V vrtcu, ki ga, vse od lanskih kolobocij z imenovanjem, ko nobena izmed prijavljenih kandidatk ni dobila podpore Sveta zavoda, že leto dni vodi v.d. direktorice, so že pred časom objavili razpis za prosto delovno mesto ravnatelja/ravnateljice, na katerega se je tudi tokrat prijavilo več kandidatk.

Kot vse kaže, pa je zmeda glede imenovanja novega vodstva še večja kot lani, saj je občinski svet podal pozitivno mnenje k imenovanju eni kandidatki, svet staršev drugi, svet zaposlenih pa tretji kandidatki.

Končno odločitev o imenovanju nove ravnateljice bodo imeli znova v rokah člani Sveta zavoda, ki ga sestavlja 11 članov, in jim lahko brez oklevanja naprtimo tudi odgovornost za nastalo stanje. Ne ne smemo namreč pozabiti, da nekateri člani Sveta vrtca že lani niso upoštevali oz. zastopali mnenj organov, ki so jih v Svet vrtca imenovali kot predstavnike, ampak so, kot se temu reče, tajno glasovali »po svoji vesti«.