Naslovnica / Črna kronika / Kdo je zažgal bankomat v Stranjah

Kdo je zažgal bankomat v Stranjah

Bogsigavedi kako hudo razočaran nad stanjem na svojem bančnem računu je moral biti neznanec, da se je ponoči kar z ognjem lotil bankomata pri Tuševi trgovini v Zgornjih Stranjah, policisti pa obravnavajo sum kaznivega dejanja velike tatvine.

Med krajani Stranj, predvsem pa obiskovalci samopostrežne trgovine in osrednje stranjske družabno-informativne točke, legendarnega Fičo bara, je danes zjutraj nemalo pozornosti vzbudila prisotnost več varnostnikov in policistov, ki so si, na oni strani policijskega traku, dali opravka s tamkaj nameščenim bankomatom Nove ljubljanske banke.

Na prvi pogled je bilo z bankomatom videti sicer vse v redu, saj se je še vedno nahajal v svoji lini, pozornemu opazovalcu pa ni ušlo, da je plehnato pročelje bankomata kar precej osmojeno.

 

Kot je moč soditi iz vidnih poškodb, v deževni noči na stranjskem bankomatu skoraj zagotovo ni prišlo do samovžiga, ampak ga je nekdo najverjetneje poskusil zažgati oziroma je zažgal vsaj na bankomatu nameščene nalepke. Le-te so povsem pogorele, k sreči pa se ogenj ni imel kam razširiti in je ugasnil, še preden bi ognjeni zublji utegnili morebiti zajeti tudi notranjost bankomata ali  celo trgovino.

Kdo in iz kakšnih razlogov je zažgal bankomat, bodo poskušali razvozlati kriminalisti oz. policijski forenziki, ki so dopoldne pri trgovini v Stranjah še vedno zbirali sledi in informacije, upamo pa, da jim uspe neznanega storilca, ki je morda z vročino ognja naivno poskušal odtaliti negativno stanje na svojem bančnem računu, uspejo čim prej izslediti, saj bi s svojim nespametnim dejanjem kaj lahko povzročil tudi obsežnejši požar trgovine.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana policisti obravnavajo sum kaznivega dejanja poskusa velike tatvine, saj so zaenkrat še neznani storilci poškodovali bančni avtomat v Zgornjih
Stranjah ter vanj poskušali vlomiti. Pri tem je, po navedbah policistov, nastalo za nekaj tisoč evrov škode, policisti pa še naprej nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja. O svojih ugtovitvah bodo  obvestili pristojno državno tožilstvo, medtem ko drugih informacij, zaradi interesa preiskave, ki še poteka, policisti zaenkrat še ne morejo deliti z javnostjo.

Naj dodamo še to, da trgovina in Fičo bar obratujeta nemoteno, medtem ko na osmojenem bankomatu storitev ni možno opravljati.