Naslovnica / NOVICE / Kdo se norčuje iz krajanov Bistričice?

Kdo se norčuje iz krajanov Bistričice?

Slika 1: Prvo in edino obvestilo KPK, ki je daleč od resničnih podatkov

Gradnja mostu čez vodotok Bistričica, zaradi katere je zaprta lokalna cesta, bi morala biti končana že v aprilu, vendar je projekt še daleč od končne podobe!

V naselju Bistričica je od 16. aprila zaradi izgradnje mostu zaprta cesta Bistričica – Okroglo, zaradi česar je obvoz čez t.i. Janežičevo vas.  Krajani, ki se z razumevanjem in potrpežljivostjo vozijo čez obvozno pot, ki jo je Komunalno podjetje Kamnik, šele po večkratnem pozivu krajanov in že speljanem obvozu nekako uspelo popraviti za promet, pa so v zadnjih dneh opazovali le osamljeno gradbišče.

Dela, ki naj bi po vseh javnih obvestilih in dokumentaciji morala biti zaključena 30. aprila, pa so, ne samo na praznične dni (kar je razumljivo), stala vse od 26. aprila. Izgradnja mostu je bila tako, čez prvomajske praznike še daleč od končne podobe (kar je razvidno tudi na slikah), pa četudi bi projekt že moral biti končan.

Slika 2: V zadnjih dneh je gradnja mostu stala, čeprav bi morala biti že končana

V iskanju odgovorov, kaj se dogaja na omenjen gradbišču pa pristojni le prelagajo odgovornost na druge. Komunalno podjetje Kamnik odgovarja, da pri izvajanju projekta nimajo nič, da je zanj odgovorna občina. Dodajajo, da so sicer dobili predlog za podaljšanje obvoza, ki pa očitno pred oz. med prazniki ( ponedeljek 30. april je bil navadni delovni dan), niso uspeli postati predmet obravnave. Spomnimo, da prav slednji skrbijo za informiranje občanov in občank  o cestnih zaporah, njenih dopolnitvah ipd.

Slika 3: Kdaj bo most prevozen še naprej ostaja uganka.

Zakaj dela še zdaleč niso zaključena so v podjetju Ekonep eko d.o.o., ki je izvajalec del ‘s prstom pokazali’ na občino Kamnik. Ta naj bi naknadno v projekt dodala še postavitev cevi za kanalizacijo, kar naj bi podaljšalo izvajanje projekta. Za koliko časa pa pristojni ne vedno niti sami. Po nekaterih informacijah mogoče vse do 20. maja, kar pomeni, da naj bi se pri dokončanju projekta ‘ušteli’ za več kot polovico predvidenega časa.

Očitno so krajani Bistričice spet del projekta, ki ga pristojni jemljejo z ‘levo roko’. Na eni strani občina Kamnik, ki je šele naknadno dodala v projekt postavitev kanalizacijskih cevi, pa čeprav se ve, da se bo kmalu na tem delu naselja delala kanalizacija. Potem izvajalec Ekonep  eko, ki z izvajanjem del prekine tudi na ne praznične dni in se izgovarja na kanalizacijske cevi, ki so mimogrede že več dni ob travniku gradbišča. Ter navsezadnje tudi Komunalno podjetje Kamnik, ki jim ni mar za pravočasno obveščanje krajanov. Tudi za ustrezno vzdrževanje obvozne poti ne, pri kateri so krajani opozorili še na potrebne znake omejitve hitrosti in prometa, pa so jih zavrnili, da to preprosto ne smejo storiti. Kot, da bi lahko naredili, da se nesreče preprosto ne smejo storiti. Žal je potrebno poskrbeti, da jih preprečimo.

Besedilo in fotografije: N. C. P.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve