Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Derbi je pripadel Triglavu

Kegljanje: Derbi je pripadel Triglavu

V 2. krogu smo doživeli še drugi poraz 1. moške ekipa Calcita, ki je morala priznati premoč gostom iz Kranja. Ostale štiri ekipe so zmagale. Prva ženska ekipa doma, druga ženska ter druga in tretja moška ekipa pa v gosteh. Tretja moška ekipa je v Gorici dosegla tudi odličen ekipni rezultat – 3313 podrtih kegljev.

Prva moška ekipa je v derbiju kroga proti Triglavu želela popraviti slab vtis s tekme prot Gorici, vendar žal tudi tokrat ni šlo. Naleteli so na izredno razpoložene Kranjčane, ki so malce presenetljivo odprli tekmo z najboljšo trojko, samimi reprezentanti, Lepejem, Veliščkom in Bajžljom. Pri domačih pa so nastopili Kristjan Mijatović, Marko Oman in Damjan Hafnar. Že v prvem setu so gostje silovito napadli, domači fantje pa žal niso našli odgovora. Po dveh setih tako niso osvojili niti ene set točke, zaostajali pa so za 109 kegljev. Tudi nadaljevanje ni bilo dosti boljše, čeprav naši niti niso igrali pretirano slabo. Gostje so bili žal premočni in po prvem setu smo zaostajali z 0:3 in skoraj nedosegljivih 127 kegljev. V drugem setu so pri Calcitu nastopili Matej Turk, Jure Starman in Peter Jantol. Poskušali so preobrniti potek srečanja, a že po dveh setih je bilo jasno, da gre zmaga v Kranj. Pri domačih sta bila najboljša Marko Oman s 581 in Matej Turk, ki je tudi osvojil edino točko, s 573 podrtimi keglji. Ostali so bili pod prvoligaškim nivojem. Vendar kljub dvema porazoma še ni vse izgubljeno. Sezona bo še dolga, a kot kaže, fante in trenerja Francija Spruka čaka še veliko dela.

Pred tem sta se srečali 1. ženski ekipi Calcita in Triglava. Tu je bila slika ravno obratna. Kranjčanke, ki so le bleda senca državnih prvakinj izpred dveh sezon, niso nudile resnega odpora in domače igralke so brez težav zmagale s 7:1. Najboljše rezultate so dosegle Tia Schatz (564), Klara Koprivec (559), ter Tadeja Kokalj in Irena Koprivc (obe 554 podrtih kegljev). Še posebej gre pohvala mladi novinki v ekipi Tii, ki je v igri na čiščenje podrla odličnih 217 kegljev in edina na tekmi ni imela zgrešenega meta. Če bo tako nadaljevala, bo lahko pomemben člen ekipe v boju za osvojitev naslova prvakinj.

Druga ženska ekipa je odšla na težko gostovanje v Kočevje. Ni še povsem zbledel težak poraz iz lanske sezone, zato je bilo čutiti precej negotovosti v ekipi, a tudi odločnosti, da se ne predajo vnaprej. Tokrat je bila z njimi tudi izkušena in vedno pozitivna Lidija Pirman, ki je skupaj z mlado Leo Drnovšek tudi začela tekmo. Na zelo zahtevnem kegljišču se je dobro znašla in prepričljivo premagala svojo nasprotnico. Čeprav je Lea izgubila, sta priigrali 13 kegljev prednosti. Ko sta v nadaljevanju Tatjana Hace in Monika Koprivc osvojili obe točki in povečali razliko na + 95 kegljev, se je že nasmihala zmaga. V zadnjem paru sta nato Marija Ravnikar in Ljuba Babnik le še dokončali delo. Marija je celo dosegla najboljši rezultat tekme. 6:2 za Calcit!

Druga moška ekipa, ki jo je to sezono prevzel Uroš Poljanšek, je zopet odšla na gostovanje v Kranj, tokrat k ekipi Adergas, ki je novinec v ligi. Domačini, ki imajo le dva dobra igralca, se niso mogli resno upirati motiviranim Kamničanom, ki so spet začeli z Rokom Jantolom in Maticem Babnikom. Matic je s solidnih 550 podrtih kegljev gladko dobil dvoboj, medtem ko je Rok (562) tokrat moral priznati premoč nasprotniku. V drugem paru sta nastopila Gašper Pirman (530) in Branko Progar (512). Branko je uspel osvojiti točko, Gašper žal ne. Kljub izenačenemu izidu je razlika v kegljih močno naraščala. Tako sta Andraž Babnik (551) in Franci Grubar rutinirano postavila stvari na pravo mesto in zmaga s 5:3 je odšla v Kamnik.

Tretja moška ekipa je tudi gostovala in sicer v Novi Gorici pri ekipi Gorica 2. Po odlični igri in  nesrečnem porazu v 1. krogu so bili tudi tokrat odločeni, da dajo vse od sebe. Začela sta Brane Potočnik in Marjan Dolinšek, ter z odlično igro oba premagala svoja nasprotnika, poleg tega pa napravila razliko +128 kegljev. Brane je podrl 552, Marjan pa celo 588 kegljev, kar je bil najboljši rezultat tekme. V drugem paru sta nastopila Rudi Vidic in Pavle Serša. Rudi je z odličnih 570 podrtih kegljev zmagal, medtem ko neizkušeni Pavle tokrat ni imel svojega dne. V zadnjem paru sta nastopila še Franci Poljanšek in neuničljivi Marjan Golob, ki je z odlično igro podrl 574 kegljev in dodal piko na i h končni zmagi s 6:2. Skupni rezultat 3313 podrtih kegljev na tem zahtevnem kegljišču je tudi pohvale vreden dosežek.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije in na Facebook strani KK Kamnik.

Štefan Flerin