Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Kamniški mladinci 3. na državnem prvenstvu

Kegljanje: Kamniški mladinci 3. na državnem prvenstvu

Kamniško kegljanje se lahko ponovno pohvali z odličnim dosežkom na državnih prvenstvih. Tokrat so za veselje v Kegljaškem klubu Calcit Kamnik poskrbeli mladinci, ki so v ekipni konkurenci osvojili odlično končno 3. mesto.

Z dobrimi rezultati posameznikov na tekmah in odličnim ekipnim rezultatom je kamniškim mladincem (Žan Grm, Jakob Jančar, Miha Uršič, Andraž Babnik, Rok Jantol) uspelo držati stik z najboljšimi tremi ekipami mladincev. V boju za tretje mesto se jim je najbolj približala ekipa mladincev iz Cerknice (KK Brest), toda vseeno v skupnem seštevku zaostala za 90 kegljev. Izredno zanimiv je bil tudi boj za naslov državnega prvaka, ki je po zelo izenačenem zaključku pripadel mladincem iz Postojne, naslov državnih prvakov pa so osvojili mladinci iz KK Konstruktor Maribor.

Pri mladinkah so se novega naslova državnih prvakinj veselile mladinke iz KK Celje, Kamničanke pa so z zelo pomlajeno ekipo osvojile odlično 6. mesto. Ekipo mladink, ki so zastopale barve kamniškega kluba, so sestavljale Špela Hribar, Nina Burkeljca, Janja Zupančič in Tea Repnik.

Peter Jantol