Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Marko Oman in Damjan Hafnar poskrbela za dvojno zmagoslavje na državnem članskem tekmovanju

Kegljanje: Marko Oman in Damjan Hafnar poskrbela za dvojno zmagoslavje na državnem članskem tekmovanju

Pretekli vikend (18. in 19.4.2015) so v Zagorju, Cerknici in Novem mestu potekali zaključni dvoboji državnega prvenstva posamezno v članski konkurenci. V konkurenci 16-ih najboljših kegljačev in kegljačic so sodelovali kar trije člani in ena članica Kegljaškega kluba Calcit Kamnik: Marko Oman, Damjan Hafnar, Klemen Mahkovic in Irena Koprivc.

kegljanje_Oman in HafnarV zanimivih, velikokrat zelo izenačenih in vrhunskih predstavah kegljačev sta se najbolje znašla Marko Oman in Damjan Hafnar, ki sta poskrbela za dvojno zmagoslavje Kegljaškega kluba Kamnik. Marko Oman je postal državni prvak, Damjan Hafnar pa državni podprvak. Tako sta na najboljši možni način zaključila kegljaško sezono 2014/2015 in ponovila lanskoletni izjemni uspeh, ko sta dvojno krono osvojila Gašper Burkeljca in Klemen Mahkovic. Dvojno zmagoslavje na lanskoletnem in letošnjem članskem državnem prvenstvu je za kamniški klub, kegljačice in kegljač izjemen uspeh, s katerim se ne more pohvaliti noben slovenski kegljaški klub. Kamniški kegljači so dosegli nekaj, kar doslej še ni praktično dosegel nobeden.

Naj izpostavim še dejstvo, da so kegljači Kegljaškega kluba Calcit Kamnik letos v članski konkurenci osvojili kar 5 naslovov državnih prvakov.

Marko in Damjan sta s svojo igro navduševala iz kroga v krog oz. vse od osmine finala do finala. V vsakem nastopu sta presegla 600 podrtih kegljev, vsak od njiju je dosegel tudi po en rezultat preko 650 podrtih kegljev. V finalnem dvoboju sta odigrala enega najbolj gledljivih dvobojev na državnem prvenstvu. Dvoboj se je končal z izenačenim rezultatom v setih (2:2) in razliko šestih kegljev v korist Oman Markota (615:609). Tretje mesto sta osvojila nekdanji kegljač kamniškega kluba, danes pa član Kegljaškega kluba Ograjca Zoran Ilnikar in Sandi Sajko iz Konstruktor Maribora.

Klemen Mahkovic in Irena Koprivc sta svoje kegljaške nastope končala že v osmini finala, vendar vseeno pustila dober vtis s svojo igro. Kljub temu, sta v svoji konkurenci med 16 najboljših v državi, kar je zelo dober uspeh.

V ženski konkurenci se je v polfinalu in finalu igralo »klubsko prvenstvo« predstavnic Kegljaškega kluba Lanteks Celje, saj jim je uspelo osvojiti neverjetno trojno zmago. Državna prvakinja je postala Barbara Fidel, podprvakinja je Eva Sajko, tretje mesto pa sta osvojili Brigitte Strelec in Anja Kozmus. Tako so potrdile svoj primat v ženskem slovenskem članskem kegljanju.

Peter Jantol