Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Svetovno prvenstvo mladink in mlajših članic v Kamniku

Kegljanje: Svetovno prvenstvo mladink in mlajših članic v Kamniku

Kot smo že poročali, bo v dneh od 24. do 26.8. na našem kegljišču potekalo svetovno prvenstvo mladink, od 26. do 31.8. pa še svetovno prvenstvo mlajših članic – U23. Priprave so v polnem teku, kegljišče je obnovljeno, treba je le še poskrbeti za organizacijo samega prvenstva.

Vse od 20.6. se naša dekleta pod vodstvom Francija Grubarja vneto pripravljajo na to pomembno tekmovanje. V ekipi bodo nedvomno vidno vlogo igrala tudi naša dekleta, članice Kegljaškega kluba CALCIT Kamnik: Tea Repnik, Lea Drnovšek in Tia Schatz. Vsi pričakujemo, da bodo dekleta izkoristila prednost domačega kegljišča in dosegla vrhunske rezultate.

Poleg priprav tekmovalk pa v tem času poteka še obsežno in zahtevno delo v zvezi z obnovo kegljišča in organizacijo samega tekmovanja. Do sedaj je bilo vloženo ogromno truda in denarja v obnovo kegljišča. Nabavili smo nove keglje in krogle, zamenjali vse vrvice, ki nosijo keglje, obnovili položnice in zamenjali vse gume na bočnih stranicah križa, na katerem stojijo keglji. Poleg tega smo napravili generalni servis, pri katerem smo zamenjali precej dotrajanih delov.

V preteklih dveh vikendih smo imeli preizkušnji tako za naše reprezentantke kot tudi za obnovljeno kegljišče. Najprej je bila na sporedu prijateljska tekma z vrstnicami iz Hrvaške, naslednji vikend pa še z vrstnicami iz Srbije. Na obeh tekmah so bili prisotni mednarodni sodniki ob pomoči domačih in pa predstavniki vodstva Kegljaške zveze Slovenije. Vsi so pohvalili pripravljenost kegljišča in sam objekt, posebej pa tudi športni park kot celoto.

Naša dekleta so oba dvoboja tesno izgubila, smo pa zabeležili nekaj lepih rezultatov: Anja Oder 574, Tea Repnik 566, Nataša Radič 555, Lea Drnovšek 554 podrtih kegljev. Da je kegljišče tudi po prenovi zelo zahtevno, pove podatek, da smo zabeležili le 12 rezultatov nad 550 podrtih kegljev.

Istočasno kot v Kamniku sta potekali tudi tekmi istih reprezentanc med mlajšimi člani. Tu so bili naši uspešnejši, saj so premagali tako Hrvaško kot Srbijo. Najboljša sta bila Denis Pašić s 624 in Gašper Kragelj s 613 podrtimi keglji. Žal Calcit tu nima svojega predstavnika.

Vse tekme so na YOUTUBE kanalu, kjer boste lahko spremljali tudi tekme SP.

Vljudno vabljeni!

Kranj: YT kanal – Kegljaški klub Triglav Kranj
Kamnik: YT kanal – Kkcalcit kamnik

Štefan Flerin