Naslovnica / ŠPORT / Kegljanje: Zadnji dan še en bron za Slovenijo

Kegljanje: Zadnji dan še en bron za Slovenijo

Včeraj se je z nastopom 24 najboljših deklet in fantov v finalu kombinacije, ki je štelo tudi za naslov posamezno končalo XX. Svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane. Prvenstvo je potekalo od 22. do 31.8. in je pomenilo velik organizacijski in finančni izziv za organizatorje tako v Kamniku kot Kranju. Tekmovanje je potekalo pod okriljem Kegljaške zveze Slovenije.

Da je tekmovanje v Kamniku potekalo brezhibno se moramo zahvaliti vsem članom Kegljaškega kluba Kamnik, ki so s pripravami na to tekmovanje pričeli že v sredini maja. Kot smo že omenili, je bilo treba izdatno obnoviti kegljišče, ki večje obnove ni bilo deležno vse od leta 2005, ko smo imeli slovesno otvoritev. Ker so imele naše reprezentantke od 20.6. dalje vsak vikend treninge, je bilo treba skrbeti, da je bilo kegljišče vedno brezhibno pripravljeno. Poleg tega je bilo ogromno dela z organizacijo samega tekmovanja. Morali smo zagotoviti varovanje, zdravniško službo, ekipo za izvedbo hitrih testov, kontrolo upoštevanja PCT pogojev, logistiko prihoda do kegljišča, ureditev parkiranja za tekmovalne ekipe in vsakodnevno dve ekipi za izvedbo tekmovanja (pomoč sodnikom, zapisnikarji na stezah, dežurna servisna služba, sodnik za računalnikom). Večino teh nalog so opravili člani Kegljaškega kluba Calcit Kamnik, pri tem pa ne smemo pozabiti na pomoč in podporo Občine Kamnik z županom Matejem Slaparjem na čelu in Zavodu za turizem, šport in kulturo mesta Kamnik. Za ves trud smo bili nagrajeni že s tem, da je tekmovanje potekalo brezhibno in se končalo z zadovoljstvom vseh udeležencev. Naj omenim, da so na takih tekmovanjih prisotni trije mednarodni sodniki, delegat Kegljaške zveze in sodnik kontrolor, ki vestno beleži vse morebitne napake. Moram poudariti, da so prav vsi prisotni pohvalili izvrstno organizacijo in čudovito športno okolje v naročju kamniških planin. Še posebej smo bili veseli izjave glavnega sodnika g. Mitrovića, ki je dejal, da odkar se udeležuje tekmovanj na taki ravni, kot je Svetovno prvenstvo, ipd., še ni nikjer doživel tako brezhibne organizacije in pa še posebej gostoljubnosti, kot prav tu, v Kamniku, za kar se je še posebej zahvalil. Izrazil je tudi željo, da še kdaj kandidiramo za organizacijo takih tekmovanj, saj bi z velikim veseljem spet prišel v Kamnik.

 

Kot rečeno, smo spremljali še zadnje dejanje tega Svetovnega prvenstva. V Kamniku so tekmovala dekleta, fantje pa v Kranju. Današnji nastop je štel za uvrstitev posamezno, v seštevku z rezultatom iz ekipnega dela pa je štel za uvrstitev v kombinaciji.  Prav v igri posamezno smo videli možnosti za naši dekleti Teo Repnik in Špelo Kunčič, saj v kombinaciji nista imeli več možnosti za vidnejšo uvrstitev. Na žalost pa tudi danes nista našli svoje prave igre in sta končali v spodnjem delu razvrstitve. V nadaljevanju smo gledali razburljive boje za najvišja mesta. Najbolj napeto je bilo v zadnjem bloku, ko je nastopilo šest najboljših. V kombinaciji je bili prvo mesto praktično oddano Ameli Nicol Imsirović iz Hrvaške, saj je imela 39 kegljev prednosti pred drugouvrščeno.  Za uvrstitev posamezno pa je bilo napeto vse do zadnjih lučajev. Na koncu je slavila Višnja Živanović iz Srbije pred Nemko in Madžarko.

V Kranju je bilo še bistveno bolj napeto. Tako v kombinaciji, kot posamezno vse do zadnjih lučajev nismo vedeli, kdo bo zmagal. Pri tem so bili za razliko od deklet, doseženi tudi vrhunski rezultati, katerih se ne bi sramovali niti v članski konkurenci. O tem priča podatek, da je bilo povprečje 600 podrtih kegljev iz dveh nastopov dovolj šele za 10. mesto! Zato smo toliko bolj veseli uspeha, ki ga je s tretjim mestom v kombinaciji dosegel Miko Steržaj, vsega dva keglja za srebrom in 17 kegljev za zlatom! Podrl je izvrstnih 651 in 621 kegljev. Poleg tega je bil še odličen peti v konkurenci posamezno, kjer je slavil Zatschkowitsch iz Avstrije, ki je zmagal tudi v kombinaciji. Od naših sta nastopila še Denis Pašić in Nik Predovnik, ki pa nista bila pri vrhu. Denis je bil z rezultatom 595 podrtih kegljev 13. posamezno, s skupno 1212 pa 9. v kombinaciji. Nik Predovnik 552, skupaj 1170 podrtih kegljev, pa je bil 22. posamezno in 18. v kombinaciji.

V pokalu narodov, kjer se upoštevajo rezultati v vseh disciplinah, je bila najboljša Nemčija, Slovenija pa je osvojila 5. mesto.

Vse rezultate si lahko ogledate na spletni strani Kegljaške zveze Slovenije, kjer najdete tudi neposredne povezave na video prenose in uradno spletno stran WNBA – NBC.

Štefan Flerin

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve