Naslovnica / ŠPORT / Kegljaški maraton upravičil zmagovita pričakovanja kamniških kegljačev

Kegljaški maraton upravičil zmagovita pričakovanja kamniških kegljačev

Kegljaški maraton na kegljišču v Kamniku je za domači Kegljaški klub Calcit Kamnik prinesel zmagi obeh moških ekip (1.A in 3. državna liga) in poraz ženske ekipe (1.A državna liga). Na gostovanje je odšla le 2. moška ekipa in v Postojni doživela poraz.

Celodnevno kegljaško dogajanje na domačem kegljišču so s tekmo pričeli kegljači 3. ekipe, ki so po zelo napeti in izenačeni tekmi na koncu prišli do zmage s 5:3 (3196:3129) in 67 keglji prednosti. Gostujoči kegljači KK Adria iz Kopra so bili Kamničanom konkurenčni le v prvem delu tekme, v drugi polovici pa so nadzor nad dogajanjem prevzeli domači. Z odličnim kegljanjem in najboljšima rezultatoma kegljačev 3. državne lige sta tudi tokrat navdušila mladinca Klemen Končnik (566) in Andraž Babnik (568) in ekipo popeljala do novih dveh točk za kamniško 3. ekipo.

Andraž Babnik in Klemen Končnik

Andraž Babnik in Klemen Končnik

Ob 14-ih so s prvo domačo tekmo v sezoni pričele kamniške kegljačice, ki so v Kamniku gostile kegljačice iz KK Ljubelj Tržič. Žal prva domača tekma ni prinesla novega uspeha za Kamničanke, ki so po prepričljivi zmagi prejšnjega kola morale priznati premoč gostujočim kegljačicam. Tekma se je končala z rezultatom 2:6 (3070:3147) in 77 keglji prednosti za Tržičanke. Najboljši rezultat med kamniškimi kegljačicami je pripadel Ireni Koprivc, ki je podrla 552 kegljev.

Zadnja tekma dneva je prinesla novo zanesljivo zmago 1. moške ekipe, ki so znova pokazali svojo vrhunsko kegljaško pripravljenost. Gostujoči kegljači iz KK Ljubelj Tržič niso imeli nikakršnih možnosti za zmago, kar potrjuje tudi rezultat tekme. Kamničani so zmagali s 7,5:0,5 (3538:3287) in 251 keglji prednosti. Najboljši kegljač v kamniškem moštvu je bil Klemen Mahkovic, ki je s 622 podrtimi keglji postavil tudi najboljši rezultat tekme. Mejo 600-ih podrtih kegljev je izenačil tudi Marko Oman. Zmaga nad Tržičani in dober rezultat na domačem kegljišču je odlična popotnica na prihajajoče evropsko tekmovanje (NBC pokal) v Avstriji.

Nedeljsko jutranje gostovanje 2. moške ekipe Calcit Kamnik v Postojni se ni odvila po željah kamniških kegljačev. Kegljači 2. moške ekipe KK Proteus Postojna so bili boljši nasprotnik in so tekmo dobili s prepričljivo zmago 7:1 (3343:3254) in 89 keglji prednosti. Najboljši Kamničan je bil Brane Potočnik, ki se je zaustavil pri odličnih 585 podrtih kegljih.

V soboto, 3.10.2015 ste vsi vabljeni na kamniško kegljišče na ogled dveh tekem. Ob 14-ih se prične tekma med 3. moško ekipo Calcit Kamnik in gosti iz KK Škofja Loka, ob 17-ih pa se prične tekma med 2. moško ekipo Calcit Kamnik in gosti iz KK SIJ-Acroni Jesenice.

Peter Jantol