Naslovnica / POUDARJENO / Kje nakupuje kamniški povodni mož?

Kje nakupuje kamniški povodni mož?

Sodeč po ljubkem prizoru, ki ga je moč uzreti pod mostom v Šmarci, v neposredni bližini osrednjega kamniškega nakupovalnega središča, bi lahko sklepali, da kamniški povodni mož najraje nakupuje v Qlandiji.

Le kdo bi vedel kaj je kamniškega povodnega moža pripravilo k zapravljanju. Morda je v spodnjem toku reke Kamniške Bistrice zmanjkalo rib, zaradi česar mora redno obiskovati ribarnico, morda so ga zapeljale številne akcije in ugodne cene, morda pa si je zgolj njegova žena, tista lišpava ljubljanska Uršika, zgolj zaželela novih kopalk, plesnih čeveljcev ali česa drugega, kar v trgovinah utegne pritegniti žensko oko?

Ne glede na razloge, ki so ga pripravili do zapravljanja njegovih, tekom dolgih stoletij privarčevanih cekinov,  je potrebno priznati, da si je kamniški povodni mož kar precej olajšal življenje in nakupovanje, saj si je nakupovalni voziček parkiral kar pod bližnjim mostom v neposredni soseščini Qlandie. Tako ga ima vedno pri roki, da se mu sluzavemu revežu, ki mu kovanci in žetoni kaj radi hitro polzijo med mokro-luskinasti prsti, ni potrebno preveč ukvarjati z drobižem in drugimi drobnarijami.

Sodeč po tem, da ga med nakupovanjem ni še nihče uzrl domnevamo, da se v Qlandiji poslužuje predvsem večernih nakupov med 19. in 21. uro, pri čemer se bržkone nadeja, da bo osvojil tudi katero izmed lepih nagrad.

No ja, mogoče ga že jutri uzre kateri izmed pohodnikov, ki se bodo udeležili pohoda ob reki, saj ga morda premami tudi postojanka pod homškim hribom, kjer bo mogel zavrteti kolo sreče ter osvojiti kak darilni bon, ki ga bo lahko v Qlandiji vnovčil še isti dan. Če bo ponoči kaka hujša ploha oz. nevihta, pa morda do Homca pride kar z vozičkom.

Kakor koli že, zabavi in nakupovalnemu veselju navkljub, povodnemu možu iz reke Kamniške Bistrice vseeno priporočamo, da nakupovalni voziček pelje nazaj tja, kjer ga je dobil. Že zaradi tega, da ne bo dajal slabega zgleda kamniški mulariji, ki bi ji utegnila priti na misel še kaka neumnost, kajti že med odraslimi je vse preveč takšnih, ki mu še vedno smetijo mokro domovanje.