Naslovnica / NOVICE / Kje v Kamniku se človek lahko olajša

Kje v Kamniku se človek lahko olajša

Ker je edini kamniški javni WC zaradi epidemije zaprt, se obiskovalci Kamnika že lep čas srečujejo z neljubo in zelo zoprno težavo, saj se v mestu ne morejo nikjer spodobno olajšati.

Če se odpravite po opravkih v središče Kamnika, bodisi na kamniško tržnico, pošto, banko, upravno enoto ali občino, se v primeru, da vas nenadoma začne tiščati na stranišče, lahko znajdete v precejšnji zagati. Edini javni WC pri avtobusni postaji je, zaradi epidemije in ne dovolj premišljenih vladnih prepovedi, že lep čas zaprt, prav tako pa so zaprti gostinski lokali.

Težava je posebej pereča za starejše občane oz. predvsem občanke, kajti moški si v skrajni sili, če jih tišči zgolj lulat, čeprav to ni najbolj lepo in sprejemljivo, navsezadnje le lahko poiščejo kak bolj skrit mestni vogal. V še večji zagati se lahko znajdejo tudi občani z morebitnimi zdravstvenimi težavami, navsezadnje pa kar vsi občani, ki se v središče Kamnika podajo peš, saj se takojšnja nuja kaj rada pojavi ravno v najbolj neprimernih trenutkih.

Za informacijo o morebitnem ponovnem odprtju »kamniškega mestnega sekretariata« oz. edinega javnega WC-ja, za katerega že več let nadvse zgledno skrbi “mestni sekretar” Klavdij, smo zaprosili Francija Kramarja, vršilca dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki upravlja tudi s kamniškim javnim WC-jem. Le-ta nam je v telefonskem pogovoru povedal, da se v omenjene neljube težave še kako zavedajo, ampak imajo trenutno, zaradi upoštevanja preventivnih ukrepov, žal še vedno zavezane roke. Je pa Franci Kramar v isti sapi zagotovil, da pa bodo kamniški javni WC zagotovo ponovno odprli takoj, ko bo to znova mogoče oz. dopustno.

Večini občank in občanov, ki se sredi Kamnika znajdejo v nepremostljivi zagati, tako (vsaj za enkrat) ne preostane drugega, kot da se držijo starega gorenjskega pregovora, ki pravi »Dober gospodar domov nese!« ter na vse kriplje odhitijo nazaj proti domu oz. se v skrajni sili, vsaj v času uradnih ur Občine Kamnik, poslužijo zasilne oz. alternativne rešitve ter obiščejo kar WC-je v prostorih občinske stavbe, še posebej, če je do doma ali kake kamniške bencinske črpalke ter trgovskega centra, kjer se je še moč olajšati, iz središča mesta predaleč.

Seveda pa se ob tem iskreno upamo, da jim še tako strog in dosleden občinski vratar oz. vratarica, ne bo odrekel možnosti nujnega in neodložljivega opravka na občini, četudi se nanj niso predhodno naročili prek spleta ali po telefonu.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve