Naslovnica / Črna kronika / Kljub trudu, reševalci in gasilci 49-letnemu pohodniku niso mogli več pomagati

Kljub trudu, reševalci in gasilci 49-letnemu pohodniku niso mogli več pomagati

Kljub temu, da so gorski reševalci in gasilci pohodnika, ki se je zgrudil v gozdu nad Dobenim, poskušali obdržati pri življenju tudi s pomočjo oživljanja, se je njegovo življenje žal izteklo.

Danes popoldan, okoli 14.40. so bile dežurne reševalne službe obveščene, da njihovo pomoč potrebuje 49-letni pohodnik, ki se je zgrudil v gozdu nad Dobenim.

Na pomoč obolelemu pohodniku, ki je potreboval nujno medicinsko pomoč, so nemudoma priskočili gorski reševalci GRS Kamnik, gasilci PGD Loka pri Mengšu, reševalci NMP Domžale, policisti PP Domžale, ki so, na hribovitem gozdnatem terenu, začeli z iskanjem pohodnika ter mu, takoj ko so ga našli, začeli nuditi prvo pomoč.

49- letnega pohodnika, ki ga je bržkone izdalo srce, so reševalci in gasilci pri življenju poskušali obdržati tudi z oživljanjem oz. pomočjo defibrilatorja, obenem pa so že pripravljali tudi vse potrebno na njegov interventni prevoz s helikopterjem Slovenske vojske, ki je že priletel nad prizorišče.

Žal pa je bil ves njihov požrtvovalni trud tokrat zaman, saj je dežurni zdravnik NMP Domžale na kraju dogodka lahko zgolj ugotovil, da je oseba preminula, reševalci in gasilci pa so posmrtne ostanke pohodnika prenesli do pogrebnega vozila.