Naslovnica / NOVICE / Kljub zaprtosti si je v knjižnici mogoče izposoditi gradivo

Kljub zaprtosti si je v knjižnici mogoče izposoditi gradivo

Skladno z določili spremenjenega odloka, ki ureja ponujanje blaga in storitev, uporabnikom in uporabnicam knjižnice omogočamo brezstično izposojo gradiva. Po predhodnem naročilu in telefonskem dogovoru gradivo dostavimo na določen prostor pred vhodom v knjižnico. Knjižnica je še vedno zaprta, zato vstop ni mogoč, prav tako pa ni mogoče vrniti izposojenega gradiva. V tem času zamudnina ne teče.

V Kamniku takšna izposoja poteka od torka, 21. 4., danes, 24.4., pa smo začeli z brezstično izposojo tudi v Komendi. V Kamniku je možna izposoja vsak dan med 9. in 15. uro, naročila pa sprejemamo do 14. ure. V Komendi bo možna izposoja v ponedeljkih in petkih, prav tako med 9. in 15. uro. Člani in članice lahko na mesec naročijo pet enot gradiva.

Gradivo lahko naročite na naslednjih telefonskih številkah:

 Enota Kontaktna telefonska številka Termin za telefonsko oddajo naročila
Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik 01 831 12 17 ali 01 320 55 80 Od ponedeljka do petka med 9. in 14. uro.
Krajevna knjižnica Komenda 01 834 32 98 Ponedeljek in petek med 9. in 14. uro.

 

Posredovali nam boste številko vaše članske izkaznice in kontaktno telefonsko številko. Gradivo lahko naročite tudi preko aplikacije Moja knjižnica, vendar vas prosimo, da nam na e-naslov mkk@kam.sik.si sporočite vaše podatke, da se bomo lahko dogovorili za prevzem. Ko boste pred knjižnico, nas boste poklicali, in gradivo bomo odložili na določeno mesto. Več informacij lahko najdete na spletni strani knjižnice: www.kam.sik.si

Zaenkrat je to edini način, ki je dovoljen, vendar je to že prvi korak k temu, da lahko pridobite knjige, ki si jih želite ali potrebujete.

Nimamo še navodil ali podatkov, kdaj bo knjižnica odprta,  na ravni Združenja splošnih knjižnic pa se oblikujejo usmeritve za varno izposojo in vračanje gradiva, ko bo knjižnica odprta. S protokoli in navodili bomo uporabnice in uporabnike pravočasno obvestili. Zaenkrat vračanje gradiva še ni možno.

Upajmo, da bomo knjižnico lahko uporabljali tako, kot smo vajeni.

Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik