Naslovnica / Dogodek / Bajtarski praznik

Bajtarski praznik

Spet leto je okrog in bajtarji ponovno oživljamo svojo tradicijo s praznovanjem na Veliki planini. Jesen pozlatila je planino, kmet odgnal je že živino. Zdaj na planino pridemo mi, bajtarji!

Letos stopamo v 85. sezono in bajtarski praznik s kuhanjem golaža bomo organizirali že petdesetič. Pa povejte, če to ni poseben praznik. Pred nekaj dnevi, točno 13. septembra 2014, je minilo tudi 50 let, odkar so se prvi turisti pripeljali na Planino z gondolo. Tudi to je poseben jubilej!

4. oktobra 2014 ob 11. uri se bomo zbrali v Velikem stanu na Veliki planini, od pastirjev prejeli »ključ planine«, vse prisotne seznanili z njihovim delom v preteklem letu, podelili bajtarske značke, priznanja in zahvale.

Bajtarska drušna skupaj s kuharjem Stanetom, ki bo letošnji golaž kuhal kot že prej 14. krat bo poskrbela, da se bomo veselo oblizovali. Za jedačo in pijačo bo poskrbljeno. Potem se bomo poveselili skupaj s »Pustotnikoma«.

Več o delu bajtarjev si poglejte na spletni strani PD Bajtar, v galeriji pa so na ogled tudi fotografije z naših prireditev in izletov.