Naslovnica / Dogodek / Hitri po petdesetem – Miro Kregar

Hitri po petdesetem – Miro Kregar

 

V založbi Ciceron je izšla knjiga priznanega ameriškega trenerja vzdržljivostnih športov in avtorja tekaških, kolesarskih in triatlonskih vadbenih ‘biblij’, Joea Friela, z naslovom Hitri po petdesetem – kako ohraniti športno moč in vzdržljivost tudi v drugi polovici življenja.

Avtor obravnava tiste fiziološke starostne spremembe, ki najbolj vplivajo na starostno upadanje športnih zmogljivosti – predvsem padec aerobne kapacitete, upadanje mišične mase in večja dovzetnost za kopičenje odvečne maščobe.

O knjigi, predvsem pa o svojih bogatih izkušnjah glede teh vprašanj, bosta spregovorila dva odlična slovenska vzdržljivostna športnika starejše generacije: pionirka ženskega triatlona v Sloveniji in tudi ena naših najuspešnejših triatlonk vseh časov, danes pa še vedno zmagovalka v svojih starostnih skupinah in športna pedagoginja Nataša Nakrst; ter njen vrstnik po letih, vrhunski triatlonec, ki je pri 51. letih postal svetovni prvak v ekstremni vzdržljivostni športni preizkušnji, na havajskem triatlonu Ultraman, Miro Kregar.

Pogovor bo vodil Grega Hočevar, tudi sam nekoč odličen triatlonec, danes pa vaditelj in publicist, med drugim avtor izjemno uspešne knjige za športnike, Ustvarjen za gibanje.