Naslovnica / Dogodek / KIK OFF – GemMotors

KIK OFF – GemMotors

 

GEM motors je inovativno kamniško “startup” podjetje, ki se posveča razvoju visoko tehnoloških elektromagnetnih pogonov za električna vozila. GEM električni pogon uporablja tehnologijo vgrajenega krmilnika in elektromotorja skupaj v kolesu, kar je unikatna rešitev na svetovnem trgu.

GEM motors je inovativno kamniško “startup” podjetje, ki se posveča razvoju visoko tehnoloških elektromagnetnih pogonov za električna vozila. Podjetje in razvoj elektromagnetnega pogona bo predstavil direktor Simon Mandelj.

GEM električni pogon uporablja tehnologijo vgrajenega krmilnika in elektromotorja skupaj v kolesu, kar je unikatna rešitev na trgu. Uporaba nove patentirane modularne tehnologije omogoča znatno izboljšanje zmogljivosti elektromotorja v primerjavi s konkurenčnimi produkti na svetovnem trgu: večja učinkovitost (nad 92%), višji navor (za 25%) in manjša teža (do na 25% glede na konkurenčne izdelke).

Inovativni elektromotor, ki ga je podjetje GEM motors pričelo razvijati pred petimi let, je v celoti vgrajen v kolo skupaj s krmilnikom, kar je unikatna rešitev na globalnem nivoju za ta tržni segment e-mobilnosti. Visoka zmogljivost in premišljen dizajn elektromotorja občutno izboljšuje karakteristike tovrstnih produktov na globalnem trgu.

Poslanstvo podjetja je ponuditi nove inovativne in visoko tehnološke izdelke s področja elektromagnetnega pogona za električna vozila, ki so okolju prijazna ter učinkovita za človeka.

Predavanje bo sestavljeno iz naslednjih sklopov predavanj:

  • predstavitev podjetja GEM Motors
  • predstavitev elektromotorja
  • predstavitev električne mobilnosti in rešitve elektro pogonov na svetovnem trg
  • diskusija

Skupaj s podjetjem GEM Motors bomo po delavnici izvedli projekt oziroma delavnico na temo električne mobilnosti. V kolikor te zanimajo elektro motorji te vabimo po predavanju počakaš, ker sledi še pogovor o možnosti delavnice.