Naslovnica / Dogodek / Predstavitev trismučnika na Veliki planini

Predstavitev trismučnika na Veliki planini

 

V nedeljo, 20.3.2016, bo na smučišču Velika planina potekala predstavitev trismučnika. Vabimo vas, da  nas obiščete in se  preizkusite v malo drugačnem smučanju tudi vi.

O trismučniku

Skupina navdušencev nad adrenalinskimi športi pripravlja novo zimsko doživetje za gorske kolesarje. V zadnjih letih je Hillstrike Snowtrike razvijal trismučnik s katerim so doživetja na kolesu pripeljali tudi na smučine.

Ustanovitelj Hillstrika Matic Hribar, gorski kolesar in navdušenec nad ekstremnimi športi, je leta 2011 začel razmišljati, kako bi podaljšal sezono za gorska kolesa tudi preko zime. Istega leta je skiciral prototip in Hillstrike trsimučnik je bil ustvarjen. Hotel je, da je trismučnik  enostaven in hkrati vzdržljiv za ekstremno rabo.

Ko je na trismučnik vpeljal tehniko carvinga, je spust po strminah postal nekaj povsem preprostega… Trismučnik pa še ni bil končan. Matic je ekipo razširil in trismučnik razvil tako, da lahko na smučišču uporabljamo vse oblike žičnic in dodal še varovalo, ki preprečuje, da bi trismučnik zdrsnil po smučišču.

Pomembno je, da je imel v mislih povsem naključne ljubitelje športa, ki bi hoteli preprosto izkušnjo, kar  pa seveda ne pomeni, da se ekstremni športniki ne bodo zabavali.

Vabljeni na Veliko planino, utegne biti nadvse zabavno!

trismucnik1