Naslovnica / ŠPORT / Kolesarji Calcita zavzeli Črni Vrh

Kolesarji Calcita zavzeli Črni Vrh

Po nekaj več kot mesecu dni so se gorski kolesarji znova zbrali na tekmi slovenskega pokala, tokrat na XCC Črni Vrh. Absolutne zmage in s tem prvega mesta med mlajšimi člani se je veselil Gregor Krajnc, zmagala je tudi Tina Perše, ki pa je bila na žalost edina tekmovalka v ženski elite oziroma U23 kategoriji. Vnovič so se odlično odrezali najmlajši člani Calcit Bike Teama, ki so zbrali cel kup uvrstitev na stopničke.

Poleg Krajnca sta na odru za zmagovalce v kategoriji do 23 let stala še Rok Naglič in Gregor Dimic, četrto mesto je osvojil Peter Zupančič, ki je imel precej težav. »Napaka in padec + prazna zračnica so me zadržali pred bojem. Opravičujem se vsem ostalim kolesarjem, ki so bili udeleženi v padcu, za katerega sem kriv sam,« je razložil Zupančič.

»Teden dni dopusta mi je pasalo bolj, kot teden treninga, če se malo pohecam. Drugače pa sem šel na tekmo sproščeno in z mislijo, da popravim vtis z državnega prvenstva..
Prvi krog sem videl, da so noge prave in naredil sem nekaj razlike. Pred koncem kroga sem imel čas, da sem zaklenil zadnji menjalnik in nadaljeval taktično skupaj z Rokom 3 ali 4 kroge, nato sem na daljši klanec napadel in naredil razliko, katera je bila iz kroga v krog dovolj velika, da sem v zadnji krog zapeljal sproščeno,« je razložil Krajnc.

Prve zmage v elite kategoriji se je veselil Luka Tavčar, ki je bil na koncu hitrejši od Matjaža Budina in Mitje Tancika, šesto mesto je osvojil Boštjan Lavtar.

Znova so nas razvajali mlajši in najmlajši tekmovalci. V kategoriji do 15 let je zmagala Nika Dečman, drugi je bil Matic Kranjec Žagar, peta sta bila Jaka Starman in Ana Janežič, deveto mesto je osvojil Peter Vovk in 13. Žan Kranjec. Zmagal je tudi Luka Janežič med dečki do 13 let, 12. je bil Nal Auer in 13. Jaka Dečman. Na prvem mestu je končal Žan Pahor v kategoriji do 11 let, kjer so Calcitovci vpisali trojno zmago, saj je bil drugi Ambrož Vovk, tretji Jan Boltar, na šestem mestu je končal Gal Starman, na 12. pa Gašper Babnik.

Med deklicami do 11 let je bila najboljša Hana Kranjec Žagar, do četrtega mesta je prikolesarila Zoja Kranjec. V U9 je drugo mesto osvojil Žan Lopatič, Jaka Tominšek je bil sedmi, osmi Nik Auer in 12. Žiga Prelec. Drugo mesto je osvojila Meta Janežič med deklicami do 9 let, v isti kategoriji je bila Živa Babnik sedma. Do tretjega mesta je prišle še Maks Majnik med dečki do 7 let.

Med mladinkami je bila četrta Eva Jagodič in peta Katja Kranjec, 17. mesto je osvojil Tilen Jagodič med mladinci. Jan Starman je bil peti in Andrej Zupančič šesti, oba med amaterji, med veterani 1 je Uroš Mikelj končal na šestem mestu, tik za njim je skozi cilj prišle Tomaž Pirc, 11. je bil Martin Korošec. Luka Žagar je bil četrti med veterani 2, zmagala pa je še Mira Kranjec.

Calcit Bike Team

Fotografije: Frane Kranjec – prijavim.se