Naslovnica / NOVICE / Komunala v stečaj zaradi pasjih iztrebkov?

Komunala v stečaj zaradi pasjih iztrebkov?

Po telefonu nas je poklical bralec našega portala in vprašal, če morda vemo kaj več o skorajšnjem stečaju Komunalnega podjetja Kamnik. Vprašanje nas je več kot presenetilo, zato smo klicatelja takoj povprašali, od kje mu takšna informacija…

Precej navihan klicatelj nam je razložil, da informacija sicer ni preverjena, da pa je takšen sklep njegove žene, ki na sprehodih s psom opaža, da so smetnjaki za pasje iztrebke že dlje časa brez vrečk, zato meni, da mora iti kamniški komunali precej za nohte in bo šlo najbrž kmalu v stečaj.

Zadevo smo nemudoma preverili na terenu ter ugotovili, da so koši za pasje iztrebke v centru mesta v resnici brez vrečk, glede na to, da se nahajajo v neposredni bližini KPK, pa sklepamo, da podobno pomanjkanje pasjega toaletnega papirja vlada tudi na ostalih, nekoliko bolj odmaknjenih koših, ki jih je v mestu vsega skupaj nekaj man kot 40.

Naše terenske ugotovitve tako sicer potrjujejo domneve žene našega bralca, ki pa jo moramo takoj potolažiti s podatkom, da je finančno stanje KPK povsem zadovoljivo, še več, celo odlično, saj je podjetje leta 2013 zabeležilo 431.043,18 evrov bilančnega dobička, glede na to, da je Komunalno podjetje Kamnik eden izmed večjih prejemnikov oz. porabnikov občinskega davkoplačevalskega denarja, pa so z dobičkom najbrž poslovali tudi lani. Zato smo prepričani, če seveda dobička niso že vsega razdelili lastnikom privatiziranega nekdanjega občinskega podjetja, da bodo na Komunali že v kratkem našli tudi nekaj drobiža za nabavo pasjega toaletnega papirja.

No, pa da komu slučajno ne naredimo krivice. Vzroki težav za pomanjkanje pasjega toaletnega papirja se morda ne nahajajo zgolj v morebitnem varčevanju “komunalnih pasjih sekretarjev, zima je bila precej mila in prihodki s strani postavke zimska služba so bili najbrž manjši od pričakovanih, ampak tudi v “varčnosti” nekaterih pasjeljubcev, ki si z javnimi vrečkami delajo domače zaloge, kar je tudi znan problem javnih toaletnih prostorov, zaradi katerega imajo kamniški gostinci toaletni papir v lokalih že dolgo pod ključem.

Opomba in dopolnitev: Odzivi in naknadno pridobljeni podatki so pokazali, da Komunalno podjetje Kamnik za pomanjkanje vrečk za pasje iztrebke ne nosi nobene krivde in odgovornosti, saj je zgolj upoštevalo navodila naročnika oz. Občine Kamnik, zato se KPK opravičujemo za našo sicer dobronamerno, vendar očitno prenagljeno in po krivici izstreljeno puščico.

Podrobnosti najdete v prispevku: “S kamniško komunalo je vse v redu, težave s pasjimi kakci je povzročila občina oz. tatinski vandali”

pasji-kosi1

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve