Naslovnica / NOVICE / S kamniško komunalo je vse v redu, težave s pasjimi kakci je povzročila občina oz. tatinski vandali

S kamniško komunalo je vse v redu, težave s pasjimi kakci je povzročila občina oz. tatinski vandali

Včerajšnji hudomušen zapis o težavah s pasjimi kakci oz. vrečkami za le-te, v katerem smo dobronamerno satirično puščico usmerili proti Komunalnemu podjetju Kamnik, je bil prenagljen, saj se je po odzivih in na novo pridobljenih podatkih izkazalo, da pomanjkanje pasjega toaletnega papirja ob namenskih koških za pasje iztrebke niso zakrivili komunalci, ampak Občina Kamnik, ki je Komunalnemu podjetju Kamnik dala navodilo, da se vrečk za pasje iztrebke ne namešča več, saj je prihajalo do kraj in vandalizma na koških.

Za pojasnilo smo zaprosili Občino Kamnik, ki nam je posredovala sledeč odgovor:

“V Občini Kamnik je nameščenih 49 pasjih koškov. V lanskem letu smo na omenjenih 49 koškov namestili 1.064 zavojev. Razlog zaradi katerega, se je občinska uprava odločila, da se zavojev ne namešča, pa je iskati v večjem številu kraj omenjenih zavojev. Posledično so se s tem občutno povečali tudi stroški nameščanja zavojev, omeniti pa je potrebno tudi povečan vandalizem nad koški (slike pošiljam v priponki). Zato zavojev v mesecu februarju 2015, in ne že dlje časa, kot navajate v članku, nismo nameščali, da bi po eni strani videli odziv občanov oziroma preverili v kolikšni meri lastniki psov dejansko nosijo s seboj vrečke za odstranjevanje pasjih iztrebkov, kot je to določeno z Odlokom o javnem redu in miru v občini Kamnik (Uradni list RS št. 106/2011).

Cena na zavoj v letu 2011, ko je bila v koncesijsko pogodbo iz leta 2009 med Občino Kamnik in Komunalnim podjetjem Kamnik d.d., dodana postavka dobava in nameščanje vrečk za pasje iztrebke in odvoz ter deponiranje pasjih iztrebkov, je znašala 19,69 EUR/zavoj. V naslednjih letih je bila postavka del vsakokratnega letnega programa, cena pa se je spreminjala skladno z določili 16. člena koncesijske pogodbe iz leta 2009. Vsi programi (letni in mesečni), kakor tudi obračuni, so bili potrjeni s strani koncedenta, torej Občine Kamnik.

V programu za leto 2015 cena za navedeno postavko znaša 20,14 EUR/zavoj, torej 0,14 EUR manj, kot lansko leto. Obsega tako neposredne, kot posredne stroške nabave, dostave, nameščanja, odvoza polnih vrečk in deponiranja pasjih iztrebkov.

Občinsko redarstvo Občine Kamnik izvaja poostren nadzor nad skrbniki psov (2x mesečno), s ciljem, da poskrbijo, da so psi na povodcih in počistijo za njimi iztrebke. Namen nadzorov je predvsem osveščanje skrbnikov psov o njihovih dolžnostih. Občinski redarji Občine Kamnik izvajajo nadzor na podlagi Odloka o javnem redu in miru v občini Kamnik (Uradni list RS št. 106/2011). Skrbnik psa mora ob vodenju psa po javnih površinah imeti pri sebi ustrezno vrečko za pobiranje pasjih iztrebkov, saj je z navedenim odlokom uveljavljena tudi prepoved puščanja živalskih iztrebkov na javnih površinah (zelenicah, poteh, parkih …). Rezultati nadzora so vzpodbudni, ne pa zadovoljivi. Zoper neodgovorne skrbnike psov občinski redar ustrezno ukrepa. Iz vidika varovanja zdravja živine je bilo ob poostrenih nadzorih ugotovljeno, da skrbniki psov le-teh ne vodijo na povodcih in ne počistijo iztrebkov za njimi. Če lastnik oziroma vodnik psa ne počisti iztrebke, je z Odlokom predpisana globa v višini 200 EUR.”

Iz odgovora Občine Kamnik je razbrati, da so v Komunalnem podjetju Kamnik zgolj izvajali navodila naročnika, zato se jim za napačno usmerjeno, oz. po krivici in prenagljeno izstreljeno satirično puščico v včerajšnjem članku “Komunala v stečaj zaradi pasjih iztrebkov?” iskreno opravičujemo.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve