Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Cesta na Brezjah je že asfaltirana, med Mekinjami in Godičem pa se bo začel graditi pločnik

Komunalni vestnik: Cesta na Brezjah je že asfaltirana, med Mekinjami in Godičem pa se bo začel graditi pločnik

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik so tudi v minulem tednu s polno paro nadaljevali z deli na različnih koncih občine Kamnik. Nekaj cest je bolj urejenih, dela na Glavnem trgu se prevešajo v sklepno fazo, nadaljuje se izgradnja kanalizacije, vodovoda in ponekod tudi optičnega omrežja v Tuhinjski dolini, med Mekinjami in Godičem pa se bo začel graditi dolgo in težko pričakovan hodnik za pešce.

Tedenski vestnik KPK (od 9. 10. 2018 do 15. 10. 2018)

Prenova Glavnega trga

V minulem tednu so se nadaljevala dela prenove Glavnega trga, ki se počasi že prevešajo v sklepno fazo. Dokončano je bilo ulivanje betonske podlage, ki je bila v tem času deležna ustrezne nege, ki ji zagotavlja ustrezno trdnost in trajnost, betonska podlaga pa bo v nadaljevanju del pripravljena za položitev zaključnega kamnitega tlaka.

Dela potekajo po terminskem načrtu in kaj kmalu bo na  prenovljenem Glavnem trgu moč ponovno tudi zaplesati.

Gradnja kanalizacije v Tuhinjski dolini

Gradbene ekipe delavcev Komunalnega podjetja Kamnik so v preteklem tednu nadaljevala tudi z izgradnjo kanalizacije, vodovoda in telekomunikacijskih vodov na območju Tuhinjske doline oz. v vaseh Vrhpolje, Buč in Loke v Tuhinju.

 

Že sredi prejšnjega tedna je bil v Lokah izveden preboj pod cesto, dela pa se na vseh omenjenih gradbiščih nadaljujejo s polno paro.

Ureditev kanalizacije in dvorišča med sodiščem in policijsko postajo

So pa delavci Komunalnega podjetja Kamnik v minulem tednu začeli ter skorajda že dokončali tudi obnovo kanalizacijskih in vodov in dvorišča med stavbo sodišča in policijsko postajo na Tomšičevi ulici.

Urejanje in vzdrževanje občinskih cest in javnih poti

V minulem tednu je bilo urejenih še nekaj izmed 416 kilometrov občinskih cest in javnih poti.

Tekom načrtovanih vzdrževalnih del sta asfaltni cesti na Ravnah pri Šmartnem in v Podgorju dobili nove zaplate, na Gozdu, Tunjicah in v Zakalu so bile urejene tamkajšnje makadamske ceste, v Volčjem Potoku pa delavci Komunalnega podjetja Kamnik nadaljujejo z urejanjem jaškov.

Cesta na Brezjah

Na Brezjah nad Kamnikom so delavci Komunalnega podjetja Kamnik včeraj že asfaltirali povsem na novo urejeno cesto, ki vodi prek dela v vasi, pri čemer so bili v cestni ustroj na novo položeni tudi vodi za optično omrežje in elektriko.

Okvirni načrt dela KPK v prihodnjem tednu

V tednu med 15. in 22. oktobrom 2018 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo;

  • Nadaljevanje sanacije dela cestišča: Brezje
  • Sanacijo ceste – Pirševo
  • Krpanje asfalta  Laniše – Tunjice
  • Krpanje makadamskih cest v Podgorju
  • Ureditev jaškov  – Volčji Potok
  • Ureditev propusta in jaškov – Vranja Peč

Opomba: Tedenski načrt vzdrževalnih del je zgolj okviren, saj se v primeru kakih nujnih interventnih del, denimo po neurjih, nepredvidenih večjih okvarah ali podobnih situacijah, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje in posredovanje večjega števila delavcev Komunalnega podjetja Kamnik, načrtovana dela lahko za kak teden zamaknejo.

Hodnik za pešce med Zdušo in Podjelšami

Naj za konec kot zanimivost dodamo še informacijo, ki se je bodo razveselili predvsem krajani oz. občani Mekinj, Podjelše in Godiča.

Komunalno podjetje Kamnik je s svojo ponudbo uspešno konkuriralo pri javnem naročilu Občine Kamnik za izgradnjo hodnika za pešce med Mekinjami in Godičem, s katerim želi Občina Kamnik ob obstoječi lokalni cesti za naseljem Zduša zgraditi hodnik za pešce oz. pločnik, ki bo izboljšal varnost pešcev do naselij na desni strani lokalne ceste.

Ko bo omenjeni hodnik za pešce zgrajen, bodo imeli varnejšo pot do šole tudi tamkajšnji šolarji, o začetku del pa vas bomo zagotovo in z veseljem obvestili tudi v našem tedenskem vestniku.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve