Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Cesta na Zadnji Vrh v Tunjicah je že asfaltirana, postorjenega pa je bilo še marsikaj drugega

Komunalni vestnik: Cesta na Zadnji Vrh v Tunjicah je že asfaltirana, postorjenega pa je bilo še marsikaj drugega

V minulem tednu so delavci Komunalnega podjetja Kamnik delali s polno paro, saj so izjemno hitro uredili in asfaltirali cesto na Zadnji Vrh v Tunjicah, poskrbeli za krpanje in urejanje več občinskih cest in javnih poti, se lotili sanacije plazu na Žalah ter opravili še vrsto drugih, rednih in izrednih vzdrževalnih del.

Tedenski vestnik KPK (od 11. do 17. 6. 2019)

Vzdrževanje in urejanje občinskih cest

V minulem tednu je vsaj nekoliko lepšo, če že ne povsem prenovljeno podobo dobilo še nekaj izmed več kot 420 kilometrov kamniških občinskih cest in javnih poti.

Z najpomembnejšo in največjo pridobitvijo preteklega tedna se od nedavnega ponašajo prebivalci Zadnjega Vrha v Tunjicah, kjer so gradbene ekipe delavcev Komunalnega podjetja Kamnik zelo hitro na novo uredile in asfaltirale kritičnih 251 metrov ceste, ki vodi iz Tunjic na Zadnji Vrh. S tem se bodo v veliki meri, če ne že kar povsem, končale tudi številne težave, ki jih je povzročal omenjeni odsek ceste, saj je bila cesta uničena po vsakem večjem nalivu.

 

Urejanja in vzdrževanja so bile v minulem tednu deležne tudi makadamske ceste v Zajasovniku, Rudniku pri Radomljah, na Kamniški ulici v Šmarci in med Tunjicami ter mejo z občino Komenda, pokrpani pa sta bili tudi asfaltni cesti med Motnikom in Zajasovnikom ter cesta na Pšajnovici.

Razen naštetega, so vzdrževalne ekipe KPK poskrbele tudi za ročno košnjo okoli znakov v Prašnikarjevem drevoredu, košnjo pešpoti na Drnovškovi, strojno košnjo ob cestah v Bistričici, na Klemenčevem, Okroglem, v Tunjiški Mlaki, med Kršičem, Brezjami in Gozdom ter Smrečjem v Črni. Na Ljubljanski ulici je bilo izvedeno čiščenje plevela, v Beli in na Neveljski poti so bile očiščene mulde, na Vrhpolju je bil odpeljan pesek, postavljenih je bilo nekaj cestnih zapor, reden pregled cest pa je pokazal, da dela z vzdrževanjem in urejanjem občinskih cest in javnih poti zagotovo še lep čas ne bo zmanjkalo.

Izgradnja sekundarne kanalizacije in vodovoda v Tuhinjski dolini

Dela izgradnje sekundarne kanalizacije in vodovoda na območju Tuhinjske doline se, vsaj kar se tiče del, ki jih izvajajo ekipe KPK, počasi bližajo koncu, saj je, na področju Sel in Markovega potrebno izvesti zgolj še nekaj zaključnih del ter asfaltiranje še nedavno tega razkopanih cest.

Kabelska kanalizacija v Šmarci

Lepo napreduje tudi izgradnja kabelske kanalizacije za optično povezavo v Šmarci, dela pa trenutno potekajo na Bistriški ulici.

Sanacija plazu na Žalah

Prejšnji teden se je začela tudi sanacija plazu na Žalah oziroma na Milem Vrhu, kjer se je zaradi udora zemlje pri hišni številki 22, začelo posedati tudi cestišče, morebitno nadaljnje plazenje pa bi lahko povzročilo še večjo škodo in ogrozilo promet.

Vzdrževanje kanalizacije, vodovoda, javne razsvetljave in pokopališč

Tako kot vsak teden so vzdrževalne ekipe KPK tudi v preteklem tednu poskrbele za številna redna vzdrževalna dela javnih komunalnih sistemih.

Širom Kamnika so bile pometene ulice in izpraznjeni koši za smeti, na Klavčičevi in Matije Blejca ter v Nevljah in na Vrhpoljah so bili pregledani in očiščeni kanalizacijski vodi, izvedenih je bilo nekaj novih kanalizacijskih priključkov, po naročilu izpraznjenih nekaj greznic, poskrbljeno pa je bilo tudi za nemoteno delovanje kamniške tržnice.

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik so prejšnji teden očistili tudi spominsko fontano na Trgu talcev, pokosili travo na vodovodnem zajetju Iverje in Črna ter odpravili nekaj napak oz. okvar na vodovodnem omrežju.

Poskrbljeno je bilo tudi za vzdrževanje sistema javne razsvetljave ter semaforjev, pri čemer se je v Lokah in na Žebljarski poti dogradilo omrežje, na Neveljski poti izvedlo prekop, v Županjih Njivah pa poravnalo kandelaber in na novo napelo povešen kabel. Izvedene so bile tudi priprave na izgradnjo nove javne razsvetljave med Srednjo vasjo in Podhruško, kjer bo, v sklopu izgradnje pločnika v dolžini cca 330 metrov, postavljenih 10 novih cestnih led svetilk.

Na pokopališčih, za katere skrbi Komunalno podjetje Kamnik, so bila izvedena redna vzdrževalna dela, ki v tem času zajemajo predvsem  košnjo trave, striženje in urejanje žive meje ter grmovnic, poskrbljeno pa je bilo tudi za nemoteno organizacijo pogrebov.

Okvirni načrt dela KPK v prihodnjem tednu

V tednu med 18. in 24. 6. 2019 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo:

 • Krpanje makadama: ŠMARCA – PRIMOŽEVA
 • Čiščenje mulde: PŠAJNOVICA, GABROVNICA
 • Izdelava usada: ŽALE – nadaljevanje del, SPODNJE IN ZGORNJE STRANJE – pričetek del
 • Demontaža in montaža cevne ograje: pločnik POTOK
 • Krpanje asfalta: GABROVNICA
 • Košnja: TUHINJSKA DOLINA.
 • Praznjenje košev: TUHINJSKA DOLINA.
 • Pregledi cest.
 • KOHEZIJA: IZGRADNJA SEKUNDARNE KANALIZACIJE IN VODOVODA V TUHINJSKI DOLINI – nadaljevanje del: Soteska: zaključek in Markovo: zaključek kanala – priprava ceste za asfaltiranje.
 • IZDELAVA KABELSKE KANALIZACIJE V ŠMARCI – nadaljevanje del: BISTRIŠKA.
 • PRIČETEK DEL NA SANACIJI PLAZU ŽALE 22: izvedeni že vsi piloti, nadaljuje se izvedba grede in ureditev ceste.
 • Sanacija jaška: ŽALE
 • Čiščenje fontane in trga: TRG TALCEV
 • Čiščenje kanalizacije: VRHPOLJE, NEVLJE
 • Ureditev ceste (251 m): TUNJICE – ZADJNI VRH (zaključek predvidoma v sredini julija) – v prihodnjih dneh se bo izvajalo asfaltiranje, sledi še izvedba jarka iz kamna.
 • Praznjenje greznic po naročilu: ZGORNJI TUHINJ, PALOVČE, KRIVČEVO, STAHOVICA, MOTNIK.
 • Redna dela na tržnici.
 • Redno praznjenje košev in pometanje.
 • Košnja okolice in čiščenje objektov: PODGORJE, ŠMARTNO, PLATIŠNIK, BRINJE
 • Dograditev cevovoda: PODGORJE
 • Popravila okvar.
 • Vzdrževalna dela JR.
 • Vzdrževanje semaforjev, pregled in popravila na objektih vodovoda in kanalizacije.
 • Redna vzdrževalna dela.
 • Organizacija pogrebov.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Shrani nastavitve